Η Δούκισσα Κάθριν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Μάντσεστερ την Τρίτη. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ταξίδεψαν στην πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου για να τιμήσουν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε πριν από πέντε χρόνια.

Το βασιλικό ζεύγος παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια του μνημείου για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας. Είκοσι δύο άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν νεαροί θαυμαστές, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας τρομοκράτης εξερράγη βόμβας στην αίθουσα έξω από το θέατρο όπου έλαβε χώρα η συναυλία του Grande στις 22 Μαΐου 2017.

Η Δούκισσα Κάθριν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρέθηκαν στο μνημείο Glade of Light, το οποίο απεικονίζει ένα λευκό μαρμάρινο φωτοστέφανο και φέρει τα ονόματα των νεκρών. Βρίσκεται δίπλα στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Η Δούκισσα Κάθριν απέτισε φόρο τιμής στο σύμβολο της πόλης, της εργάτριας μέλισσας με τα κυψελοειδή σκουλαρίκια της. Ενώ η μέλισσα ήταν ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα του Μάντσεστερ για περισσότερα από 150 χρόνια.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε μια συναισθηματική ομιλία, στην οποία θυμήθηκε ότι ταξίδεψε στο Μάντσεστερ μετά την επίθεση το 2017 για να μιλήσει στην κοινότητα και να παραστεί σε μια τελετή μνήμης στον καθεδρικό ναό. «Θυμάμαι πολύ καλά το σοκ και τη θλίψη στα πρόσωπα όσων συνάντησα όταν επισκέφτηκα το Μάντσεστερ τις ημέρες που ακολούθησαν την θηριωδία. Πέντε χρόνια μετά, ξέρω ότι ο πόνος και το τραύμα που ένιωσαν πολλοί, δεν έχουν φύγει».

Η Δούκισσα Κάθριν κατέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια προς τιμήν των θυμάτων προτού συμμετάσχουν σε μια ιδιωτική δεξίωση μέσα στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ για να συναντηθούν με μερικές από τις οικογένειες των θυμάτων και τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που έσπευσαν στον τόπο της θηριωδίας.

Φωτογραφίες: Μega Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ