Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κατευθύνθηκαν με την άμαξα η δούκισσα Κάθριν μαζί με τα τρία παιδιά της και την Καμίλα. Ο Τζορτζ, η Σαρλότ και ο μικρός Λουίς ανέβηκαν στην άμαξα μαζί με τη μητέρα τους και τη δούκισσα της Κορνουάλης στο πλάισιο της έναρξης του εορτασμού για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Τα τρία παιδιά μάλιστα άρχισαν να χαιρετούν ζωηρά το πλήθος του κόσμου που είναι συγκεντρωμένο για την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο. Ο Τζορτζ ως μεγαλύτερος ήταν πιο συγκρατημένος, ενώ η Σάρλοτ ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις με το μπλε πριγκιπικό φορεμά της. Ωστόσο, viral έγινε η στιγμή που η κόρη του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της δούκισσας Κάθριν, κατεβάζει το χέρι του αδελφού της, Λουίς ζητώντας του να σταματήσει να χαιρετά.

Εξίσου εντυπωσιακή πάντως στις έναρξη των εκδηλώσεων του Πλατινένιου Ιωβηλαίου ήταν και η δούκισσα Κάθριν επίλέγοντας μια εμφάνιση που θύμιζε… Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Κάρολος δεν βρέθηκαν μαζί τους στην άμαξα καθώς εμφανίστηκαν έφιπποι στην παρέλαση που έγινε για την έναρξη του εορτασμού.

Η παρέλαση γενεθλίων της βασίλισσας στο Horse Guards στο Λονδίνο είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση Ιωβηλαίου που θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Η βασίλισσα έφυγε από το κάστρο του Γουίνδσορ σήμερα το πρωί και κατευθύνθηκε κι εκέινη προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Λίγο νωρίτερα, με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του παλατιού στο Instagram, η βασίλισσα Ελισάβετ ευχαρίστησε όσους λαμβάνουν μέρος στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Το μήνυμά της βασίλισσας έρχεται πριν από τη σημερινή έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων και των δημόσιων αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα 70 χρόνια της βασιλείας της. Είναι η μοναδική μονάρχης στη Μεγάλη Βρετανία που έχει πετύχει τόσο μακρόβια βασιλεία.

Οι λαμπεροί εορτασμοί ξεκινούν σήμερα Πέμπτη και αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτούς εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και στον κόσμο.

Φωτογραφίες: The Mega Agency.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ