Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι, δικαιωματικά, ένας από τους πρωταγωνιστές των ημερών. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ έχει καταφέρει, μαζί με τους παίκτες της, να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό. Η ομάδα έχει μια εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη με τα διεθνή media να μιλούν τόσο για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο αλλά και για τον ταλαντούχο «ηγέτη» της.

Γεννήθηκε στη Βέροια στις 8 Σεπτεμβρίου 1970. Σπούδασε στο Ζάγκρεμπ Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Ερμή Τρικάλων Ημαθία και τον Αλκέτα Αλεξάνδρειας.

Στην προπονητική του καριέρα έχει περάσει από πολλές ομάδες. Από τον Μάρτιο του 2022 ανέλαβε την Εθνική μπάσκετ με στόχο να την οδηγήσει στο Eurobasket.

Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης Ιτούδης έξω από τα γήπεδα του μπάσκετ;

Τις ώρες που δεν βρίσκεται στα γήπεδα σε προπονήσεις και αγώνες, περνά χρόνο με την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος εδώ και περίπου 20 χρόνια με την Μαρία Εμμανουηλίδου. Μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγο και την κόρη μου», δήλωσε το 2019 oncamera. «Πρώτα όμως τους οφείλω ένα μεγάλο “συγγνώμη”. Λυπάμαι που έχασα τόσες ώρες μαζί τους. Όμως καταλαβαίνουν» συμπλήρωσε.

Από τις αναρτήσεις του στα social media δεν λείπει φυσικά η γυναίκα της ζωής του αλλά και ο σκύλος του, η Ρόξι.

Τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει να γιορτάζει τίτλους σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Ιούνιος 2022. Σε νυχτερινή διασκέδαση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ιούλιος 2019. Στο καμαρίνι του Κωνσταντίνου Αργυρού.
Με τη σύζυγό του, Μαρία Εμμανουηλίδου.
Ιούνιος 2007. Με τους Δημήτρη Παπανικολάου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Νίκο Βέρτη και Φραγκίσκο Αλβέρτη.
Μάιος 2007. Με τον Αντώνη Ρέμο.
Μάιος 2005. Με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Νίκο Βέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Φωτογραφίες: NDP, Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ