Σαν σήμερα 13 Ιουλίου του 1989, η Δήμητρα Λιάνη ντύνεται νύφη στο πλευρό του μεγάλου μας πολιτικού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν ένας γάμος που συζητήθηκε όσο λίγοι, όπως και ο θυελλώδης έρωτάς της με τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Η Δήμητρα Παπανδρέου ήταν μια όμορφη νύφη και σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου ήταν σοβαρή και συγκινημένη. Εκείνος ήταν 70 ετών και εκείνη 35. Ο γάμος τους έγινε στον Ιερό Ναό της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία. Η ίδια είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στο Vice Greece για την πρόταση γάμου που της έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ανάμεσα σε τεράστιες δυσκολίες όπως το τι θα πει η κοινή γνώμη αλλά και τα μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή.

«Πριν τον γάμο έχει μεσολαβήσει ένα ακόμη νοσοκομείο, όπου ο Ανδρέας έχει πάθει πνευμονικό οίδημα. Απαιτεί από τον Κρεμαστινό να μπω μέσα στον θάλαμο του Κρατικού σε ένα δωματιάκι 1×2. Εκεί θέλει να μου κάνει πρόταση να παντρευτούμε, αφού πλέον έχει βγει και το διαζύγιό του. Θέλει να φωνάξω τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και θέλει ο γάμος να γίνει εκεί. Φοβόταν μήπως δεν τα καταφέρει. Του λέω όμως ότι «δεν θα σε παντρευτώ εδώ». Ξανακάνουμε χαρτί που έλεγε ότι θα βγεις από αυτήν την ιστορία αλώβητος και υγιής, και απαιτώ να με παντρευτείς με δόξα και τιμή, όπως μας αρμόζει. Έτσι κι έγινε. Η μέρα του γάμου ορίστηκε στις 13 Ιουλίου του 1989. Το νυφικό ήταν της Νταίζης Αντωνοπούλου. Όσο το έραβα πήγαινε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Τζένυ Καρέζη στη Νινέττα, την κόρη της Νταίζης κι έλεγαν «έλα, δείξε μας το νυφικό της Δήμητρας». Γινόταν χαμός τότε.

Η Δήμητρα σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμάται τον γάμο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου και πάντα με αυτή την φωτογραφία που είναι από τις αγαπημένες της. Σήμερα έγραψε:

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου 1989

Posted by Dimitra Liani Papandreou on Thursday, July 13, 2023

Δείτε φωτογραφίες από στιγμές της Δήμητρας έτσι όπως τις δημοσίευσε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και στο instagram.

Διαβάστε επίσης: Δήμητρα Παπανδρέου: Στον τάφο του Ανδρέα για τα 27 χρόνια από τον θάνατό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ