Ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Φρέντυ Γερμανό.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί σε σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα. Πώς όμως; Εγώ είχα μια πολύ σύντομη αλλά ζεστή γνωριμία με τον μπαμπά σου τον Φρέντυ. Συναντηθήκαμε σε ένα βιβλιοπωλείο, ήταν εξαιρετικά εγκάρδιος και μου λέει “όπως είσαι αύριο το απόγευμα πάμε να φάμε”. Πήγαμε εκεί στις 7 το απόγευμα και κάτσαμε μέχρι τις 3 το πρωί, μου είπε τα πάντα. Μου μιλούσε ασταμάτητα. Δεν έκλεισε το μαγαζί για να κάτσουμε εμείς περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Χωμενίδης.

«Μου διηγήθηκε όλη του τη ζωή και μου έλεγε ότι όταν ήσουν εσύ νήπιο ήσουν πολύ άτακτη, για να μη σε κλειδώσει εσένα στο μπάνιο, κλειδωνόταν ίδιος στο μπάνιο να γράψει, με τη γραφομηχανή», συνέχισε ο γνωστός συγγραφέας.

Η Ναταλία Γερμανού βέβαια έδωσε τη δική της εκδοχή: «Ενίοτε με κλείδωνε… Δεν με κλείδωναν ποτέ, αλλά που και που με έβαζαν τρυφερά στο μπάνιο. Έκλειναν τις ενδιάμεσες πόρτες, φορούσαν και οι δύο ωτοασπίδες και με άφηναν να τσιρίζω. Έκλαιγα, έκλαιγα, έκλαιγα και μετά κοιμόμουν. Με άφηναν 1-2 ώρες να γράψουν οι άνθρωποι. Είναι μία μέθοδος κι αυτή δεν τη συνιστούμε σε άλλους γονείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ