Η Ζωή Κρονάκη μίλησε στο Breakfast@star και αναφέρθηκε στα νούμερα τηλεθέασης, στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και για τη δημόσια τηλεόραση.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια ανέφερε ότι: «Βλέπω όλα τα πρωινά και αυτό που με ενοχλεί γενικότερα είναι η αυτοαναφορικότητά. Το κάθε είδος εκπομπής είναι διαφορετικό και μου αρέσει αυτή η διαφορετικότητα», τόνισε αρχικά η δημοσιογράφος.

Ο θεσμικός ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι πολύ συγκεκριμένος, επομένως ό,τι προϊόν παράγεται από αυτήν έχει να κάνει με τις ανάγκες του τηλεθεατή. Αυτό που είχα πει είναι ότι δεν θα με σταματήσουν τα νούμερα τηλεθέασης από το να δουλέψω με την ίδια ορμή και ένταση».

Για τα νούμερα τηλεθέασης ανέφερε ότι: «Τα νούμερα θα έπρεπε να αποτελούν το μέσο για εμάς τους δημοσιογράφους ως προς το τι αρέσει στον κόσμο. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει τους τηλεθεατές εάν εμείς κάναμε 4% ή 5%.

Δεν είμαστε μόνιμοι παρουσιαστές της ΕΡΤ. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Αν μία σεζόν δεν πάει καλά, κανείς δεν εγγυάται ότι την επόμενη θα είμαστε εδώ. Αυτό έχει να κάνει και με τη δυναμική του εκάστοτε καναλιού. Αν σε ένα κανάλι που κάνει 15% εσύ κάνεις 2-3%, εκεί πρέπει να προβληματιστείς. Αν είσαι κοντά στον μέσο όρο του καναλιού, τότε είσαι καλά. Χαίρομαι πάρα πολύ να υπάρχουν εκπομπές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δουλειά για όλους. Δεν με φοβίζει που θα ξεκινήσει και πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο στο ΟΡΕΝ».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη: «Θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους παρουσιαστές που έχουμε. Ό,τι και αν κάνει έχει μια χρυσόσκονη, έχει το επικοινωνιακό χάρισμα. Δεν χρήζει κάποιον παρουσιαστή κακό μία κακή τηλεοπτική σεζόν, ούτε το γεγονός ότι έχει κάνει επιτυχία πριν από 10 χρόνια σημαίνει ότι θα την ξανακάνει και τώρα».

Για την Ελένη Μενεγάκη: «Θα ήθελα πάρα πολύ να τη δω και σε κάτι άλλο. Ίσως σε ένα βραδινό. Θα ήθελα να δω αυτή τη λάμψη και κάπου αλλού».

Διαβάστε επίσης: Ζωή Κρονάκη: «Είδα πόσο λεπτή είναι η γραμμή για να γίνει μια τραγωδία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ