Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου βρέθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης όπου προχώρησε σε λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης από πρόσωπο της showbiz.

«Εγώ είχα πάει ως νέο παιδί 19 ετών, είχα έρθει στην Αθήνα από την Κύπρο γεμάτος όνειρα, αυτά είναι τα θηράματα των ανθρώπων αυτών, τα παιδιά με όνειρα… Έχουν πλήρη γνώση για το πως να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους απέναντι στο θήραμά τους. Συνήθως η ερώτηση που γίνεται και που έγινε και σε εμένα είναι: “μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;”.

Έλεγα ότι “θέλω να γίνω σαν τον Πάριο και τη Μαρινέλα”, αυτή ήταν η ατάκα μου… Ήμουν αρκετά έξυπνος να καταλάβω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το ραντεβού. Στα επόμενα λεπτά αυτό που ακολούθησε. Τον είδα ξαφνικά να γέρνει την καρέκλα του πίσω, να βάζει τα πόδια του πάνω στο γραφείο, να αρχίζει να χαϊδεύεται σε σημεία που δε μπορώ να πω το όνομά τους, να “φτιάχνεται” με όλο αυτό που γίνεται. Με έκανε να αισθανθώ ότι κινδυνεύω.

Έχω τύψεις και νιώθω ενοχές που δεν άκουσα από την πρώτη στιγμή το ένστικτό μου να σηκωθώ να φύγω εκείνη την πρώτη στιγμή. Έπαθα σοκ. Από το σοκ που έπαθα έκανα το λάθος να κάτσω παραπάνω σε αυτό το ραντεβού. Και λίγα λεπτά μετά, βρέθηκα αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που σηκώθηκε, έκανε τον γύρο του γραφείου, βρέθηκε μπροστά μου, έβγαλε τη ζώνη του, την έπιασε σε μια θέση έτοιμος να με χτυπήσει και κατέβασε το παντελόνι του μπροστά μου» περιέγραψε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου λέγοντας στη συνέχεια ότι σηκώθηκε και έφυγε και τότε αντιλήφθηκε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ευτυχώς για εκείνον, το κλειδί ήταν ακόμα πάνω. Κατά τη διάρκεια των όσων περιέγραψε η σύζυγός του, Ιλάειρα Ζήση, η οποία καθόταν δίπλα του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στη συνέχεια ο Μαυρίκιος Μαυρικίου προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τα όσα έχουν βιώσει τις τελευταίες ημέρες. «Δε θα πω το όνομα αυτού του ανθρώπου, γιατί δε μπορώ να το πω. Και δε μπορώ να το πω γιατί τον τελευταίο καιρό με την Ιλάειρα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πάρα πολύ δύσκολα πράγματα που δεν μπορούμε να τα πούμε. Προσπαθούμε να προστατευτούμε όπως μπορούμε γιατί ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρισκόμαστε.

Τον τελευταίο καιρό, μάς έχουν παρακολουθήσει αυτοκίνητα, μας έχουν σπάσει το αμάξι δυο φορές. Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού που δεν είπα το όνομα, και ούτε θα το πω, αναβάλλονται δουλειές που είχα ετοιμάσει να κάνω τώρα. Ο άνθρωπος αυτός υπάρχει μέχρι και σήμερα και είναι ισχυρός», είπε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Στη συνέχεια ο μουσικός σχολίασε ότι τον συναντά ακόμα μπροστά του. «Όπου και αν έχω προσπαθήσει να καλυφθώ, τον βρίσκω μπροστά μου, είναι εδώ κι ας τον έχει κάπως “ξεράσει” το σύστημα.

«Όσοι άνθρωποι μου έστειλαν και μου είπαν ότι μάλλον μιλάω γι’ αυτόν και έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, όταν τους είπα ότι έκλεισα ραντεβού στον δικηγόρο μου, φοβούνται να έρθουν να κάνουν επίσημη καταγγελία. Είμαι μόνο εγώ και άλλο ένα άτομο που θέλουμε να καταθέσουμε επίσημα.

Από το δικό μου περιστατικό έχουν περάσει 13 χρόνια και δε μπορώ να το βασίσω κάπου. Γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τόσα χρόνια δεν έχει ακουστεί κάτι. Δεν μπορώ να κάνω μια επανάσταση μόνος μου.

Αυτός έβαλε έναν κοινό μας γνωστό να μου πει: “Δεν φαντάζομαι να εννοείς αυτό τον άνθρωπο, γιατί δεν κάνει πια τέτοια”.

Αυτό το βίωμα δεν φεύγει με τίποτα. Είναι εκεί και θυμάσαι και την τελευταία του λεπτομέρεια.

Θυμάμαι μια φράση. Καθόταν στην καρέκλα του γραφείου και πίσω του ο τοίχος ήταν γεμάτος χρυσούς και πλατινιένιους δίσκους. Μου λέει: “Δεν θέλεις να δεις κι εσύ το όνομά σου σε αυτόν τον τοίχο;” Θα σας πω ότι προτιμώ στο σαλόνι του σπιτιού μου να μην έχω χρυσό δίσκο και ας έχω 4 υπέροχες ολοκληρωμένες δουλειές με σπουδαία ονόματα και να είμαι αξιοπρεπής, να έχω καταφέρει όλα αυτά που έχω καταφέρει με το σπαθί μου, να έχω την οικογένειά μου, παρά να έχω αυτόν τον τοίχο και να συμπεριφέρομαι σαν γουρούνι.”», ξέσπασε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ