Τα βραβεία Ίρις 2021 αποτελούν την πρώτη μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας με ζωντανό κοινό, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, στο θέατρο Άλσος, με οικοδέσποινα την Κατερίνα Βρανά που χάρισε στο κοινό στιγμές γέλιου αλλά και αμηχανίας με τα αστεία της.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το “Digger” του Δημήτρη Γρηγοράκη με συνολικά 10 βραβεία, αφήνοντας πίσω του το φαβορί “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” που ήταν υποψήφια σε 15 κατηγορίες κέρδισε μόνο το Β’ Γυναικείου ρόλου με την Βασιλική Καλλιμάνη. Στους χαμένους της τελετής είναι και τα “Μήλα” του Χρήστου Νίκου -με την υπογραφή της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή- που δεν πήρε κανένα βραβείο. Από δύο αγαλματίδια πήραν όμως ο “Ράφτης” της Σόνια Λίζα Κέντερμαν και το “Pari” του Σιαμάκ Ετεμάντι.

Η Κατερίνα Βρανά με δύο από τους απονεμητές της βραδιάς, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Στα “ελληνικά Όσκαρ”, όπως αποκαλούνται τα βραβεία της Ελληνικής Αακδημίας Κινηματογράφου, τιμήθηκε για το έργο της η Μαίρη Χρονοπούλου που παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο της. Το δεύτερο τιμητικό βραβείο των βραβείων Ίρις 2021 απονεμήθηκε στον Γιάννη Παπαδάκη.

Η Μαίρη Χρονοπούλου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Μάκη Δελαπόρτα.
Η Μαίρη Χρονοπούλου στη σκηνή των βραβείων.
Ο Γιάννης Παπαδάκης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Γιώργο Τσεμπερόπουλο. 

Δείτε όλους τους νικητές της βραδιάς:

Φωτογραφίες: NDP