Ο πρωταγωνιστής των ταινιών Fast & Furious, Βιν Ντίζελ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος. Τη μήνυση κατέθεσε πρώην βοηθός του.

Η πολιτική αγωγή, που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και ελήφθη από το CNN, προέρχεται από ένα περιστατικό του 2010 στο οποίο η πρώην βοηθός του Ντίζελ, Άστα Τζόνασον, ισχυρίζεται ότι ο Ντίζελ της επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια σουίτα ξενοδοχείου στην Ατλάντα και αυνανίστηκε μπροστά της.

Τι ισχυρίζεται η Άστα Τζόνασον

O Bιν Ντίζελ το 2015.

Η καταγγελία αναφέρει ότι ο Ντίζελ αγνόησε τις «σαφείς δηλώσεις μη συναίνεσης» της γυναίκας και αφού «ούρλιαξε και έτρεξε προς το κοντινό μπάνιο», εκείνος «την κάρφωσε στον τοίχο με το σώμα του».

«Ο Βιν Ντίζελ αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό στο σύνολό του», έγραψε ο Μπράιαν Φρίντμαν δικηγόρος του σταρ σε δήλωση στο CNN αργότερα την Παρασκευή. «Αυτή είναι μια αβάσιμη κατηγορία που έγινε από μια υποτιθέμενη υπάλληλο 9 ημερών» τόνισε ο νομικός.

Η Τζόνασον μηνύει τον Ντίζελ μαζί με την εταιρεία του One Race Productions, και την αδερφή του Σαμάνθα Βίνσεντ για σεξουαλική ενέργεια, δημιουργώντας ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, αμελή επίβλεψη και άδικο τερματισμό, μεταξύ άλλων αξιώσεων.

Ο σταρ στο Charlize Theron Africa Outreach Project (CTAOP) 2023 Block Party στα Universal Studios Backlot τον Μάιο στο Λος Άντζελες.

Η πρώην βοηθός ισχυρίζεται ότι η Σαμάνθα Βίνσεντ, πρόεδρος της εταιρείας Diesel One Race εκείνη την εποχή, την κάλεσε «λίγες ώρες» μετά την φερόμενη επίθεση και «τερμάτισε την απασχόληση της». Ζητά την επιβολή αστικής ποινής 10.000 δολαρίων για κάθε παράβαση, συν απροσδιόριστες ποινικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με την αγωγή.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» από τον Ντουέιν Τζόνσον στον Βιν Ντίζελ για το Fast & Furious – Γιατί τον αποκαλεί χειριστικό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ