Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Θάνου Αλεξανδρή, συγγραφέα του βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει» για τη σειρά podcast για τη σειρά του Alpha που μας μεταφέρει στις νύχτες του ’80. Στη σειρά ο ηθοποιός υποδύεται τον Στρατή, ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου στο Αγρίνιο.

«Είμαι στη νύχτα από τα 14-15. Από τους θείους με έπαιρναν σε κάτι κ…μπαρα. Μετά δούλεψα ποτηράς σε ένα μαγαζί στο Λουτράκι. Για περίπου 10 χρόνια δούλευα νύχτα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωσα. Οι γυναίκες πάντα γοητεύονται από τη νύχτα και το σκοτάδι. Μπορώ να βρω πολλές εκδοχές του εαυτού μου στον Στρατή.

Σαν πελάτης πήγαινα και στα μπουζούκια και στα κ…μπαρα. Σε όλα μέσα ήμουν. Δεν είχα θέμα. Και φλέρταρα με γυναίκες που έκαναν κονσομασιόν στα μαγαζιά. Όλα τα έχω κάνει. Και αργότερα που ήμουν στην Ομόνοια μεγάλωσα με τρανς και με ιερόδουλες. Μέσα σε αυτό τον κόσμο ήμουν της νύχτας. Αλλά όχι μέσα στα σκυλομάγαζα ας πούμε. Μου αρέσει η νύχτα πιο πολύ από τη μέρα.

Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής μου, λαϊκός άνθρωπος είμαι, λαϊκή είναι η βάση μου, σε αυτό τον κόσμο μεγάλωσα. Αυτές οι εμπειρίες είναι που εκμεταλλεύομαι για να κάνω παραστάσεις είτε σαν σκηνοθέτης είτε σαν ηθοποιός, αυτό είναι το υλικό μου. Και αυτό το ξεχωριστό θέατρο κάνω που μιλάω για το περιθώριο και τους ανθρώπους του. Είναι ένα πράγματα που με γοητεύει ακόμα από μικρό παιδί και με το ένα πόδι πια βρίσκομαι μέσα σε αυτό.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Μπισμπίκης τόνισε ότι η δημοφιλία δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει τις συνήθειές του. «Ξαφνικά επειδή γίνεσαι δημοφιλής πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου, να μην δεις τα φιλαράκια σου, να πιάσεις έναν άλλο ρόλο, να φορέσεις στον εαυτό σου μια λεζάντα που δεν μου πάει. Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες, ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω».

Εξάλλου στη σκληρή πλευρά της ζωής βρίσκεται και η πηγή της έμπνευσής του. «Αυτός είμαι και θα συνεχίσω να είμαι. Αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω στα σκουπίδια για να φτιάξω θέατρο και να βρω λίγο τον εαυτό μου, θα ξαναγυρίσω. Στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση» πρόσθεσε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ