Μετά τη νίκη του στην πολύκροτη δίκη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ ετοιμάζεται για μια περιοδεία στην Ευρώπη με τους Hollywood Vampires.

Ως μέλος του συγκροτήματος του οποίου είναι μέλη και οι Τζο Πέρι, Άλις Κούπερ, Τόμι Χένρικσεν θα πραγματοποιήσει συναυλίες το καλοκαίρι του 2023. Τον Μάρτιο, οι Hollywood Vampires ακύρωσαν την προγραμματισμένη τους περιοδεία μετά από προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν δηλώσει τότε ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες για να την πραγματοποιήσουμε, αλλά δυστυχώς εξαιτίας της αβεβαιότητας των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της Covid-19, απλά δεν είναι δυνατόν».

Οι έξι συναυλίες του 2023 αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Η πρώτη εξ αυτών θα λάβει χώρα στο Όμπερχαουζεν της Γερμανίας στις 20 Ιουνίου 2023.

Την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη ο Ντεπ έκανε την εμφάνιση του ως καλεσμένος στις συναυλίες του Τζεφ Μπεκ, συμμετέχοντας σε αυτές μαζί με τον Άγγλο κιθαρίστα. Tο πρώτο σινγκλ του άλμπουμ με τίτλο This Is A Song For Miss Hedy Lamarr το έγραψε ο Ντεπ και αποτέλεσε φόρο τιμής της Χέντι Λαμάρ.

Ο Τζόνι Ντεπ βγήκε νικητής στην υπόθεση δυσφήμισης εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ μετά από τρεις μέρες διαβούλευσης των ενόρκων, οι οποίοι έδωσαν επίσης στην Χερντ μια μικρή νίκη στην ανταγωγή της.

Ο Ντεπ μήνυσε τη Χερντ για 50 εκατ. δολάρια επειδή υπονόησε ότι την κακοποίησε σε ένα άρθρο της Washington Post το 2018. Αν και δεν τον κατονόμασε, οι ισχυρισμοί της επηρέασαν την ικανότητά του να εργάζεται. Εκείνη άσκησε ανταγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο επιδίκασε στον ηθοποιό αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτά τα 5 εκατομμύρια είναι τιμωρητικής φύσεως. Ωστόσο, η πολιτειακή νομοθεσία περιορίζει τις αποζημιώσεις αυτές στα 350.000 δολάρια, οπότε η ηθοποιός καλείται να καταβάλει το ποσό των 10, 35 εκατομμυρίων. Υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ