Η Τζιτζι Χαντίντ μέσα από τα Instagram stories της χαρακτήρισε τον Κάνιε Γουέστ «νταή» και «ανέκδοτο». Αφορμή η επίθεση που έκανε ο ράπερ στη συντάκτρια μόδας και στυλίστρια Γκαμπριέλα Καρίφα Τζόνσον η οποία μοιράστηκε δημόσια τις σκέψεις της για το σοου του Κάνιε Γουέστ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ο γνωστός ράπερ εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο show του για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι φορώντας ένα μακρυμάνικο πουκάμισο με το σύνθημα «White Lives Matter» όπως και τα μοντέλα του. Όλο αυτό προκάλεσε σάλο καθώς θεωρήθηκαν ως συνήθηματα μίσους και υποτίμησης του κινήματος «Black Lives Matters».

Συγκεκριμένα η συντάκτρια της Vogue, Γκαμπριέλα Καρίφα Τζόνσον έγραψε: «Τα μπλουζάκια που σκέφτηκε, παρήγαγε και μοιράστηκε με τον κόσμο αυτός ο άνθρωπος είναι καθαρή βία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν υπάρχει τέχνη εδώ».

Ο Γουέστ δημοσίευσε χλευαστικά σχόλια προς το πρόσωπό της λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η αρχισυντάκτρια της Vogue Άννα Γουίντουρ θα μισούσε τις μπότες της.

Η Τζίτζι Χαντίντ ανέλαβε δράση και υπερασπίστηκε την Γκαμπριέλα Καρίφα Τζόνσον με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. «Μακάρι να είχες ένα ποσοστό από τη διάνοιά της», έγραψε η Χαντίντ. «Δεν έχεις ιδέα χαχα…. Αν στην πραγματικότητα υπάρχει κάποιο νόημα σε κάποια από τις δικές σου βλακείες ίσως εκείνη να είναι το μόνο άτομο που θα μπορούσε να σε σώσει. Λες και η “τιμή” της πρόσκλησής κάποιου στο σόου σου θα έπρεπε να τον εμποδίζει από το να εκφράσει άποψη; Είσαι νταής και “ανέκδοτο», είπε η Τζίτζι Χαντίντ για τον Κάνιε Γουέστ.

Πρόσθεσε επίσης σε Instagram Story της ότι η Καρίφα Τζόνσον είναι «μια από τις πιο σημαντικές φωνές» στη βιομηχανία της μόδας και θα μπορούσε να «διδάξει αυτόν τον επαίσχυντο άνθρωπο».

Στο πλευρό της και η Vogue με δημόσιο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter:

Στη συνέχεια, ο Κάνιε Γουέστ ανέφερε ότι είχε ιδιωτική συνάντηση με την Καρίφα Τζόνσον. «Διαφώνησε. Διαφώνησα. Διαφωνήσαμε. Τουλάχιστον αγαπάμε και οι δύο τη μόδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές ζήτησαν συγγνώμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ