Συνέντευξη στο περιοδικό Grazia παραχώρησε η Τζέιν Φόντα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους άντρες, την γυναικεία ομορφιά και την σχέση της με τον φεμινισμό.

Όπως αποκάλυψε, στο παρελθόν φοβόταν τον συγκεκριμένο όρο, γιατί τον θεωρούσε «απόλυτο». «Ήταν σαν να έλεγες ότι δεν συμπαθούσες τους άντρες», εξηγεί.

Η 83χρονη ηθοποιός αποκαλύπτει πως έχει ανάγκη την επιβεβαίωση τώρα περισσότερο από ποτέ.

Για τον ρόλο της στο φεμινιστικό κίνημα λέει: «Δεν έδινα σημασία στην εμφάνισή μου. Πίστευα ότι για να με πάρουν στα σοβαρά, έπρεπε να μοιάζω σαν να μην με ενδιαφέρει το πώς φαίνομαι. Όταν τελικά κατάλαβα τι είναι ο φεμινισμός και έγινα κανονικά φεμινίστρια και όχι απλά θεωρητικά, είχα αυτοπεποίθηση.

Κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να παραμελώ την εμφάνισή μου. Μπορείς να είσαι όμορφη και να παραμένεις φεμινίστρια», δήλωσε η Τζέιν Φόντα.

Όταν έπρεπε να συναναστραφεί με κάποιον άντρα, δήλωσε πως είχε την ασθένεια να θέλει να ικανοποιεί. «Εάν πρέπει να πάω σε μία διαδικτυακή συνάντηση και ξέρω πως θα υπάρχει άντρας εκεί, ακόμα κι αν πάω στον γιατρό κι είναι άντρας, θα δώσω περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή μου από ότι αν ήταν γυναίκα. Είναι ντροπή που το παραδέχομαι, αλλά ενηλικιώθηκα την δεκαετία του ’50. Είναι μέρος του DNA μου, μάλλον θα νιώθω έτσι και στο νεκροκρέβατό μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ