Το πολυαναμενόμενο (και πολύ δημοφιλές) sequel του Top Gun σχεδόν ποτέ δεν συνέβη, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του. Ο Τζόζεφ Κοσίνσκι παραδέχτηκε ότι είχε μόνο 30 λεπτά για να παρουσιάσει το Top Gun: Maverick στον Τομ Κρουζ.

Μιλώντας ο Τζόζεφ Κοσίνσκι αποκάλυψε πώς έπεισε τον Τομ Κρουζ να επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο του άσου πιλότου του Πολεμικού Ναυτικού «Μάβερικ», κάτι που ο χολιγουντιανός αστέρας δεν ήθελε να κάνει.

«Διάβασα το σενάριο, είχα κάποιες ιδέες και στον Τζέρι [Μπρουκχάιμερ – ο παραγωγός] άρεσαν αυτές οι ιδέες. Είπε, ”Ξέρεις τι, πρέπει να πας να το πεις απευθείας στον Τομ”», αποκάλυψε ο Κοζίνσκι στο Polygon.

«Πετάξαμε στο Παρίσι, όπου ο Τομ γύριζε το Mission: Impossible, είχαμε περίπου μισή ώρα από το χρόνο του». «Βασικά είχα 30 λεπτά για να πλασάρω αυτή την ταινία, κάτι που δεν είχα καταλάβει όταν πετάγαμε. Αλλά όταν έφτασα εκεί, διαπίστωσα ότι ο Τομ πραγματικά δεν ήθελε να κάνει άλλο Top Gun», εξήγησε.

«Είναι μία από αυτές τις στιγμές ως σκηνοθέτης, έχεις μία σε κάθε ταινία, όπου είσαι επί τόπου για να εξηγήσεις γιατί πρέπει να γίνει. Είχα 30 λεπτά για να το κάνω», είπε.

Μόλις ο Κοζίνσκι τελείωσε την προσπάθειά του να προωθήσει την ταινία στον Κρουζ, τον είδε να σηκώνει το τηλέφωνό του και να τηλεφωνεί στον επικεφαλής της Paramount Pictures.

«Κάνουμε ένα ακόμα Top Gun», πληροφόρησε ο Κρουζ τους επικεφαλής της Paramount, σύμφωνα με τον Κοζίνσκι. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις τη δύναμη ενός πραγματικού αστέρα του κινηματογράφου εκείνη τη στιγμή».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τομ Κρουζ αποκάλυψε ότι δεν παίρνει ρεπό γιατί η καριέρα του σημαίνει ότι συνεχώς «ζει το όνειρο».

Ο ηθοποιός προωθεί αυτήν την περίοδο την τελευταία του ταινία «Top Gun: Maverick», τη συνέχεια της κλασικής ταινίας δράσης του Τόνις Σκοτ του 1986, στην οποία επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως πιλότος μαχητικού, υποσμηναγός Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ. Ο Τομ Κρουζ είναι επίσης παραγωγός της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη, ο Τομ Κρουζ είπε ότι η δραστήρια καριέρα του σημαίνει ότι δεν παίρνει καθόλου ρεπό, αλλά δεν τον πειράζει να είναι τόσο απασχολημένος επειδή «ζει το όνειρο» όταν εργάζεται.

«Αυτή είναι μια μέρα άδειας για μένα, επειδή δεν κάνω γυρίσματα» είπε ο Κρουζ στο περιοδικό Bella όταν ρωτήθηκε τι του αρέσει να κάνει όταν έχει ρεπό. «Απλά χαλαρώνω τώρα. Δεν έχω ρεπό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ