Η παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» «γεννήθηκε» μέσα στην πανδημία και πρόλαβε να παρουσιαστεί μόνο για 13 sold-out παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς. Ακολούθησαν onlinestreaming προβολές που έφτασαν σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους ενώ από τις 8 Οκτωβρίου επέστρεψε στον φυσικό της χώρο, το θέατρο Παλλάς.

Την επίσημη πρεμιέρα της την έκανε το βράδυ της Τετάρτης με πλήθος κόσμου να στηρίζει τους συντελεστές της.

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με τον νέο της σύντροφό, Κυριάκο Σκούρα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της, Μίνω Μάτσα που υπογράφει τη μουσική της παράστασης.

Την Μαρία Κίτσου στήριξαν και οι συμπρωταγωνιστές της από τις «Άγριες Μέλισσες» που ήταν ανάμεσα στους θεατές.

Η Μαρία Κίτσου με τον τηλεοπτικό της σύζυγο, Δημήτρη Γκοτσόπουλο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσημη πρεμιέρα:

Λίγα λόγια για το έργο

Το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος, ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας.

Οι πρωταγωνίστριες της παράστασης.

Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών παρουσιάζεται σε ολοκαίνουργια διασκευή των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και Νίκου Μανουσάκη, που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Η ιστορία του μυθιστορήματος

Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά -στο παρελθόν έγινε σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη και αποτέλεσε υλικό για πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου- είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης: «Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται […]»

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ