Ένα νέο πρόγραμμα για την καταγραφή της παράκτιας πλαστικής ρύπανσης στην Ελλάδα ξεκίνησε το «WWF Ελλάς». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» που αφορά σε υιοθεσίες παραλιών από εθελοντικές ομάδες, σχολεία και συλλογικότητες.

Κάθε ομάδα υιοθετεί μία συγκεκριμένη παραλία και εκπαιδεύεται από στελέχη του «WWF Ελλάς» στη διαδικασία παρακολούθησης και καταγραφής των απορριμμάτων. Αρωγός της προσπάθειας και η τέχνη, δια μέσου των πρεσβευτών της WWF Ελλάς των ONIRAMA που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος «Υιοθέτησε μια παραλία» στους fans και τους ακολούθους τους. «Είναι υποχρέωση από το βήμα που μας δίνετε να περάσουμε μηνύματα και να δώσουμε χρήσιμες πληροφορίες. Η φύση είμαστε εμείς και πρέπει να μπούμε σε δράση» τόνιζε νωρίτερα ο frontman της μπάντας, Θοδωρής Μαραντίνης.

Οι ONIRAMA μαζί με μία εθελοντική ομάδα μελών του WWF Ελλάς έχουν υιοθετήσει την παραλία Θυμάρι Αττικής, στην οποία και βρέθηκαν, το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να την καθαρίσουν από απορρίμματα όπως αποτσίγαρα, πλαστικά καπάκια και κομμάτια πλαστικού, καλαμάκια και μωρομάντηλα.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την δράση αυτή, γράφοντας στη λεζάντα που τις συνόδευε: “Υιοθετήστε μια παραλία… ΤΩΡΑ… αλλιώς το… ΑΥΡΙΟ… θα είναι «πλαστικό».. Η φύση είμαστε εμείς!!! Ενημερώσου και δήλωσε συμμετοχή στο wwfgreece”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ