Είναι πολλά χρόνια μαζί, έχουν συνεργαστεί σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο και είναι αχώριστοι. Ο λόγος για τον Θοδωρή Αθερίδη και τη Σμαράγδα Καρύδη που έκαναν μια σπάνια κοινή έξοδο με αφορμή την τιμητική εκδήλωση – συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο στο θέατρο Άλσος Περιστερίου.

Η Σμαράγδα Καρύδη επέλεξε ένα μακρύ καλοκαιρινό φόρεμα με χρωματιστά μοτίβα και το συνδύασε με ψηλοτάκουνες πλατφόρμες. Μαζί της στη συναυλία ήταν και ο Θοδωρής Αθερίδης.

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης σε κοινή έξοδο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε προβολή βίντεο με τη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου, ομιλίες από τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τους δημοσιογράφους Γιώργο Τσάμπα και Γιώργο Λιάνη, τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και πλήθος εκπροσώπων από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα – συναυλία με τους: Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Μακεδόνα, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα και τη σύζυγο του Σταύρου Ξαρχάκου, Ηρώ Σαΐα.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με τον Θοδωρή Αθερίδη και την Ηρώ Σάια.

Φωτογραφίες: NDP – Παναγιώτης Κουφαλέξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ