Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε η βασιλική σύζυγος Καμίλα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες της εμφανίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Καμίλα όσο και ο βασιλιάς Κάρολος είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ για την ίδια είναι η δεύτερη φορά που νοσεί με Covid-19. Η πρώτη φορά που πέρασε τον κορονοϊό ήταν πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

«Η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας και βασιλική σύζυγος, βρέθηκε θετική στον COVID-19», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ και προσθέτει: «Αφού υπέστη τα συμπτώματα κρυολογήματος, η βασιλική σύζυγος βρέθηκε θετική στον ιό Covid».

Παράλληλα το παλάτι έκανε γνωστό πως θα ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της στο πλαίσιο των προγραμματισμένων υποχρεώσεών της για αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του στον θρόνο και η Καμίλα πήρε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει η εκλιπούσα μονάρχης.

Η επίσημη τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, όπως έχει γίνει γνωστό, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ