Η έκτη σεζόν της σειράς The Crown του Netflix έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις για την απεικόνιση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Ωστόσο, οι δημιουργοί της σειράς έπρεπε να αναθεωρήσουν τα σενάρια μετά την απόφαση της Τζίλιαν Άντερσον, να μην επιστρέψει στον ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η 54χρονη έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία στην 4η σεζόν της σειράς. Η Θάτσερ εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς στην 5η σεζόν που κάλυψε την πεντηκοστή επέτειο του γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου και οι παραγωγοί ήλπιζαν να συμπεριλάβουν τον χαρακτήρα της σε μελλοντικά επεισόδια.

Υποτίθεται ότι θα εμφανιζόταν σε σεκάνς που αφορούσαν τη χρυσή επέτειο του γάμου της βασίλισσας, αλλά λόγω χρονοδιαγραμμάτων, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα ακόμη πισωγύρισμα για τους παραγωγούς σε μια ήδη αρκετά επίμονη παραγωγή.

Τα σενάρια του The Crown αναθεωρήθηκαν

Στο αρχικό σενάριο, η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα εμφανίζονταν να κάθονται σε χρυσούς θρόνους για δείπνο με αξιόλογους καλεσμένους όπως η βαρόνη Θάτσερ, η πριγκίπισσα Άννα και η βασιλομήτωρ. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Δούκας του Εδιμβούργου έκανε μια δήλωση για τον μακροχρόνιο γάμο τους, δηλώνοντας ότι η ανεκτικότητα είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ένας γάμος.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου, τρεις μήνες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 Η δράση στη συνέχεια διαδραματίζεται σε ένα δεύτερο γεύμα που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου από τους παραγωγούς. Λόγω όμως της απουσίας της βαρόνης Θάτσερ από το δεύτερο δείπνο, η εμφάνιση της Άντερσον κρίθηκε περιττή για τα γυρίσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ