Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου ο Θανάσης Ευθυμιάδης και μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του, τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ αποκάλυψε γιατί αρνήθηκε τον ρόλο στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

«Δεν είχα δει κάτι που να μην μου άρεσε στη συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη», δήλωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης και συνέχισε: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Στεναχωρέθηκα γιατί οι άνθρωποι που κατηγορούνται για όλα αυτά, και με τους οποίους έχω συνεργαστεί…

Ήταν ένα μεγάλο μάθημα κι αυτό για μένα, ο σπουδαίος καλλιτέχνης δεν σημαίνει ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Οπότε αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι άνθρωποι στα Υπουργεία. Βέβαια θα μου πεις ότι εδώ υποβαθμίσαν τους καλλιτέχνες με το υπουργικό διάταγμα που εξισώνει το πτυχίο με το απολυτήριο Λυκείου. Θα έπρεπε όμως να υπάρχει ένα μάθημα Καλλιτέχνης και Άνθρωπος. Δεν σημαίνει ότι κάποιος επειδή μαθαίνει τα της τέχνης γίνεται και καλός άνθρωπος».

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά», στην οποία συνεργάστηκαν.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός της άρνησης να πάρει τον ρόλο του Πέτρου Φιλιππίδης στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μετά τις καταγγελίες που έγιναν. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε: «Είμαι σε απόσταση από την τηλεόραση και τη μυθοπλασία 11 χρόνια.

Ήθελα να μου προτείνουν κάτι που να αφήνει πίσω του ένα αισιόδοξο μήνυμα. Κάτι που να μην τροφοδοτεί το φόβο, τη λαγνεία, να μη μιλάμε για αίμα και για σπέρμα. Έχει ανεβεί η ποιότητα των σίριαλ, αλλά το σενάριο ελάχιστα με εκφράζει».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε για την απόφασή του να απομακρυνθεί από την τηλεόραση λέγοντας: «Σε συνδυασμό με το ότι έγινα πατέρας και με περίμεναν τα παιδιά στο σπίτι, κράτησα μόνο το θέατρο που ήταν η πρώτη μου αγάπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ