H γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την προφυλάκιση του συζύγου της, Βασίλη Γκουρούση, και μιλάει στο ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη για το τρίτο πρόσωπο στον γάμο τους, τι της λέει πλέον εκείνος, τις απειλές που έχει δεχτεί, αλλά και όσα έγιναν με τον Νίκο Κοκλώνη.

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη σύλληψη του συζύγου σου. Πώς αντιμετωπίζεις πλέον τα νέα δεδομένα στη ζωή σου;

Δεν είναι κάτι απλό αυτό που συνέβη. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκα σε έναν άλλο κόσμο. Έτσι ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπη με κάτι που δεν είχα συναντήσει ξανά. Από το φως στο σκοτάδι, από δρόμους που γνώριζα να περπατώ και να υπάρχω σε μονοπάτια άγνωστα και δύσβατα. Όλο αυτό με έχει τσακίσει, έχω αρρωστήσει και ψυχικά και σωματικά. Ωστόσο, στη ζωή οφείλουμε να παλεύουμε και να αντιμετωπίζουμε με δύναμη το κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται. Αυτός είναι ο κανόνας μου, τον ακολουθώ κατά γράμμα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Προσπαθώ να βρω τους ρυθμούς μου και οφείλω γρήγορα να συντονιστώ ξανά. Πάνω από όλους και από όλα είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μου, που έχουν ανάγκη το χαμόγελό μου, αλλά υπάρχει κι άλλος κόσμος που στηρίζεται σε μένα και περιμένει από μένα. Οφείλω και στον εαυτό μου και σε όσους βρίσκονται γύρω μου να ανασυνταχτώ και να κάνω το επόμενο βήμα.

Πώς βίωσες τα πρώτα 24ωρα μετά τη σύλληψη του συζύγου σου;

Τι λόγια να βρω που να περιγράφουν αυτά που συνέβησαν; Ο Βασίλης βγήκε να αγοράσει γιαούρτια για το σπίτι και δεν επέστρεψε ποτέ… εξαφανίστηκε! Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσα πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου εκείνο το πρωινό. Όσο η ώρα περνούσε, προσπαθούσα να βρω λογικές απαντήσεις. Δοκίμασε να έρθεις για λίγο στη θέση μου. Βγαίνει ο άνθρωπός σου δύο βήματα μακριά και χάνεται. Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβη. Κάτι με την υγεία του; Κάποιο δυστύχημα; Τον λήστεψαν; Είχαμε και εκείνο το περιστατικό με τη ληστεία στο σπίτι… Έσπαγα το κεφάλι μου πού να ψάξω, από πού να ζητήσω βοήθεια. Να αρχίσω τα τηλέφωνα στα νοσοκομεία; Να βγω στους δρόμους και να τον ψάχνω; Να ζητήσω βοήθεια από την αστυνομία; Ούτε να φανταστώ δεν θα μπορούσα ότι τον είχε συλλάβει η αστυνομία! Και ενώ ο Βασίλης ήταν αγνοούμενος, η αστυνομία ήρθε την επομένη στον δικό μου επαγγελματικό χώρο και άρχισε να ψάχνει κάθε γωνιά. Το ίδιο συνέβη με διαφορά μερικών ωρών και στο σπίτι μου αλλά και σε μία αποθήκη στην Αγία Παρασκευή. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο, τίποτα δεν έμεινε απείραχτο, κυριολε-κτικά έψαξαν τα πάντα και εγώ γεμάτη ερωτηματικά αναρωτιόμουν τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι αναζητούσαν. Τότε ενημερώθηκα ότι ο Βασίλης είχε από την προηγούμενη μέρα συλληφθεί και βρισκόταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Οι τρεις γιοι σας πώς το αντιμετωπίζουν;

Τα παιδιά μου είναι σοκαρισμένα, δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχει γίνει. Έχουν θορυβηθεί από όλη αυτή την κατάσταση. Έχουν βρεθεί στο κέντρο μιας καταιγίδας, χωρίς να γνωρίζουν το πώς και το γιατί. Έχουν απομακρυνθεί από τους φίλους τους και ψάχνουν να δουν πού έχει φταίξει ο πατέρας τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φοβούνται, όπως κι εγώ, έχουμε τρομάξει γιατί δεχόμαστε απειλές. Με όλα αυτά που λέγονται, πιστεύω ότι ακόμα και η ζωή μας μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αρνητική δημοσιότητα που αναγκαστικά αντιμετώπισες επηρέασε τη δουλειά σου;

Είμαι πολλά χρόνια κοντά σε πολύ κόσμο. Όσοι με γνωρίζουν συνεχίζουν να είναι κοντά μου και με στηρίζουν. Υπάρχει όμως και κόσμος που έχει επηρεαστεί με αυτά που ακούει, αμφιβάλλει και δεν μπαίνει στον κόπο να ακούσει και να καταλάβει, αποστασιοποιείται. Όλα αυτά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη δουλειά μου και η δουλειά μου δεν είναι μόνο εγώ. Έχω κόσμο που δουλεύει μαζί μου. Οι ζωές όλων αυτών αλλάζουν μαζί με τη δική μου. Όλος αυτός ο κόσμος περιμένει στήριξη από μένα κι εγώ από αυτόν. Οφείλω να συνεχίσω τη δουλειά και τις δραστηριότητές μου για να μπορώ να σκέφτομαι και να λειτουργώ σωστά και με ηρεμία.

Τι σου λέει ο κόσμος που συναντάς;

Οι απόψεις είναι ποικίλες. Αυτοί που με γνωρίζουν με καταλαβαίνουν. Δεν ρωτάνε, με το βλέμμα τους δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται τι περνάω. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι δύσπιστοι, αυτοί που δεν με γνωρίζουν προσωπικά και θεωρούν δεδομένο ότι ήμουν γνώστρια της όλης κατάστασης, και μάλιστα ότι συμμετείχα σε αυτή. Το τι έχω ακούσει από αυτό το κομμάτι του κόσμου δεν λέγεται. Αν δεις τα σχόλια που μου στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα καταλάβεις, δεν χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Το δυστύχημα είναι αυτό που κοινώς λέγεται: «Άλλος κατηγορείται και άλλος πληρώνει». Δηλαδή ο Βασίλης κατηγορείται, αλλά και εγώ πληρώνω το τίμημα λόγω του ότι είμαι γνωστή στον κόσμο. Είναι μια αφόρητη κατάσταση για τα δεδομένα τα δικά μου, που πάντα δούλευα και ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ενοχλήσει άνθρωπο. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και ανησυχητική, δέχομαι απειλές, μηνύματα με χυδαίο και υβριστικό περιεχόμενο από ανθρώπους που είναι άγνωστοι σε μένα. Ειλικρινά απορώ πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό μεταξύ ανθρώπων, πώς μπορεί να βγαίνει τόση κακία για κάποιον που δεν γνωρίζεις προσωπικά και που σε τελική ανάλυση δεν κατηγορείται για κάτι. Για να μη σου πω για τα ψεύτικα προφίλ που δημιουργούνται στα social media. Στο Instagram υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν νέους λογαριασμούς με μόνο σκοπό να με βρίσουν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που είχες να αντιμετωπίσεις;

Η δυσκολότερη περίοδος της ζωής μου μέχρι τώρα ήταν όταν τα δίδυμα εγγόνια μου αντιμετώπισαν πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους. Ευτυχώς, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος. Η πίστη μου στον Θεό πιστεύω ότι βοήθησε σε αυτό. Τότε είπα ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο, πιο δύσκολο μπροστά μου. Αυτή η κατάσταση που αντιμετωπίζω τώρα είναι διαφορετική αλλά επίσης δύσκολη. Μέσα σε μια μέρα άλλαξαν τα πάντα. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και ελπίζω πως και αυτό
το εμπόδιο στη ζωή μας θα ξεπεραστεί σύντομα.

Απομακρύνθηκαν άνθρωποι από κοντά σου;

Ναι, αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από κοντά μου. Αλλά είναι εκείνοι που δεν με γνώρισαν πραγματικά. Όσοι με γνωρίζουν και ξέρουν τον χαρακτήρα μου παρέμειναν κοντά μου και στηρίζουν εμένα, τη δουλειά μου και, κυρίως, τα παιδιά μου.

Από την πρώτη στιγμή είχες πει ότι πήγες μόνη σου στη ΓΑΔΑ για να καταθέσεις. Τι μπορείς να μας πεις από όσα έγιναν εκεί;

Από τη στιγμή που ενημερώθηκα ότι ο Βασίλης συνελήφθη θέλησα αμέσως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισής του. Ο λόγος της σύλληψής του μου φάνηκε αστείος, γιατί ο Βασίλης είναι ανίκανος να κάνει οποιαδήποτε χειρωνακτική δουλειά που θα απαιτούσε κάποια δεξιότητα. Είναι αυτό που λέμε «τα χέρια του δεν πιάνουν». Πώς θα ήταν ποτέ δυνατόν με ένα κατσαβίδι να ανοίξει θυρίδα τραπέζης; Κατά την πολύωρη κατάθεσή
μου απάντησα σε πολλές ερωτήσεις που μου ετέθησαν σχετικά με τον σύζυγό μου, τις κινήσεις του, τη θυρίδα μας στην τράπεζα στην οποία έγιναν οι κλοπές.

Στο παρελθόν ο σύζυγός σου είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Είχες εικόνα για τα περιστατικά αυτά;

Για ορισμένα από τα περιστατικά ήμουν ενήμερη. Ωστόσο, δεν είναι και
τόσο σοβαρά παραπτώματα για να δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος.

Τον έβγαλαν εγκληματία για υποθέσεις όμοιες με αυτές που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος γύρω μας. Έχετε επικοινωνία αυτή τη στιγμή;

Φυσικά και έχω επικοινωνία με τον σύζυγό μου σε καθημερινή βάση. Θέλω να μαθαίνω πώς είναι οι συνθήκες που καθημερινά βιώνει στη φυλακή. Εκείνος με τη σειρά του ρωτάει συνεχώς για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μένα, πώς περνάμε, πώς είμαστε. Τον ενδιαφέρει να δει τι επιπτώσεις έχει όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα στη δουλειά μου, που ξέρει πόσο σημαντική είναι για εμένα.

Ήξερες ότι ο σύζυγός σου διατηρούσε στενή σχέση με μια γυναίκα που γνώριζες και εσύ προσωπικά και κατέθεσε ότι σκόπευαν να αγοράσουν σπίτι μαζί;

Δεν γνώριζα απολύτως τίποτα και δεν είχα υποψιαστεί ποτέ το παραμικρό. Το έμαθα από την αστυνομία όταν με κάλεσαν για κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Εκεί μου έκαναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτή τη γυναίκα. Τότε έκπληκτη έμαθα τη σχέση που αυτή η γυναίκα είχε με τον σύζυγό μου. Σοκαρίστηκα. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που ζούμε τώρα είναι πολύ πιο σοβαρό και στηρίζω τον αγώνα του Βασίλη για αθώωση. Όταν τελειώσει όλο αυτό, υπάρχει χρόνος για κουβέντα.

Με τον Νίκο Κοκλώνη τι συνέβη τελικά;
Μια παρεξήγηση ήταν, που εν μέρει προκλήθηκε από την ένταση των ημερών. Τον Νίκο Κοκλώνη τον σέβομαι και τον εκτιμώ απεριόριστα τόσο ως επαγγελματία όσο και ως άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση δεν είχα κακή πρόθεση. Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που του προκάλεσα και τον στενοχώρησα.

Τι ήταν αυτό όμως που σε έκανε να ζητήσεις το ποσό των 50.000 ευρώ;

Όπως ήδη σου ανέφερα, με τον Νίκο Κοκλώνη δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν θα του ζητούσα χρήματα. Δεν με πείραξε το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε το θέμα στο περιοδικό σας –αυτό άλλωστε έγινε σε όλα τα ΜΜΕ– και δεν είχα σκοπό να φιμώσω κανέναν. Δεν μπορώ να το κάνω και να το ήθελα άλλωστε. Ο κόσμος με γνωρίζει μέσα από τη δουλειά μου χρόνια τώρα και είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν ότι από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιοδικού διατηρούσα στήλη ομορφιάς στο ΟΚ!. Όταν λοιπόν βγήκε το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για το περιοδικό λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει στα περίπτερα, κάποιοι πίστεψαν ότι λόγω της συνεργασίας μου με το ΟΚ!, ήμουν εγώ εκείνη που κανόνισε να δημοσιευτεί το θέμα με εμένα στο εξώφυλλο και πίστεψαν ότι παραχώρησα συνέντευξη και έκανα και φωτογράφιση μέσα στο σπίτι μου, τη στιγμή που ο σύζυγός μου κατηγορείται για κάτι τόσο σοβαρό. Έτσι, λοιπόν, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβω δεκάδες μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, υβριστικού περιεχομένου, κι αυτό ήταν κάτι που μου δημιούργησε ένταση. Το μήνυμα στον Νίκο Κοκλώνη το έστειλα πάνω στην ένταση της στιγμής και ενώ ήθελα να καταλάβει ότι είμαι ενοχλημένη για το σποτ, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν. Ευτυχώς όμως συναντηθήκαμε, μιλήσαμε και τα λύσαμε όλα.

Τι ειπώθηκε μεταξύ σας;

Δώσαμε ο καθένας τις εξηγήσεις του προς τον άλλο. Ο Νίκος Κοκλώνης έδειξε κατανόηση στην αντίδρασή μου και υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε να πάψουν αυτές οι φωνές που βάλλουν εναντίον μου μετά το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σε όλη την ενήλικη ζωή σου είχες δίπλα τον Βασίλη. Αισθάνεσαι μοναξιά, Τέτα;

Φυσικά αισθάνομαι μοναξιά και όχι μόνο. Όπως γνωρίζεις, από μικρή ηλικία είμαστε μαζί με τον Βασίλη. Σε όλη μου τη ζωή είναι δίπλα μου, τόσο στο σπίτι όσο και στο μαγαζί. Αυτός ήταν υπεύθυνος για όλα τα διαδικαστικά, όπως για παράδειγμα οι πληρωμές. Εγώ δεν γνώριζα ούτε πώς να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ. Ήμουν και είμαι απορροφημένη στη δουλειά μου. Τώρα λοιπόν που ο Βασίλης είναι απών, ανέλαβα υποχρεωτικά να διεκπεραιώνω και πράγματα που δεν γνώριζα καν πώς γίνονται. Μόνη μου δεν είμαι, γιατί με στηρίζουν πολλοί: τα παιδιά μου, οι συγγενείς, οι συνεργάτες μου, οι αληθινοί φίλοι, όλοι αυτοί που ξέρουν ποια πραγματικά είμαι και με τι κόπο έχω φτάσει έως εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Η ατελείωτη δουλειά, η υπομονή και η αφοσίωση συνέβαλαν στο να πετύχω, τίποτα δεν μου χαρίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ