Μια αποκλειστική και αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος μίλησε για την απώλεια του πατέρα του και όχι μόνο.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης μίλησε αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και τον Νίκο Συρίγο και αποκάλυψε για πρώτη φορά που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του, για το πώς αισθανόταν την περίοδο της φρενίτιδας γύρω από το πρόσωπό του, αλλά και για την περιπέτεια με τον καρκίνο.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχω θυσιάσει διακοπές, όταν πηγαίνω, στις 3 μέρες τρελαίνομαι, μου λείπει το πιάνο. Στον πατέρα  μου θεωρώ ότι είπα τα πάντα πριν φύγει από τη ζωή. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ο τρόπος που “έφυγε”.

 Ο πατέρας μου “έφυγε” από λάθος διάγνωση, πρώτη φορά μιλάω γι’ αυτό, και αν και ξέρω πως δεν φταίω, μου έχει μείνει το αγκάθι. Δεν θέλησα να κινηθώ νομικά για τον θάνατο του πατέρα μου, από την στιγμή που έχεις χάσει τον άνθρωπό σου, ό,τι και αν κάνεις μετά δεν έχει νόημα», είπε αρχικά ο Στέφανος Κορκολής.

Πώς ένιωθε με τη φρενίτιδα προς το πρόσωπό του στα 90’s

«Την εποχή της τεράστιας επιτυχίας μου, κάτω από το σπίτι μου ήταν κορίτσια, αγόρια και μεγάλοι άνθρωποι, ποτέ όμως δεν καβάλησα το καλάμι. Όλη αυτή η εποχή με τρόμαζε τότε, νόμιζα ότι δεν το άξιζα, δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε, αλλά το αφήνω έτσι».

Και πρόσθεσε σχετικά με την κοινωνική ζωή του ο Στέφανος Κορκολής: «Δεν έχω κόσμο γύρω μου, έχω ελάχιστους φίλους, δεν βγαίνω ιδιαίτερα έξω, δεν είμαι σπιτόγατος αλλά στον χώρο μου έχω όσα με γεμίζουν. Με γεμίζει το πιάνο μου, οι παρτιτούρες μου, και η τηλεόραση για να παρακολουθώ μπάλα».

Ποιά είναι η γνώμη του για τα talent shows;

«Έχω δει talent shows και έχω δεχθεί και προτάσεις να πάω κριτική επιτροπή, αλλά… δεν. Τα παιδιά που πάνε στα talent shows είναι γεμάτα όνειρα, πέφτουν σε μία απίστευτη δημοσιότητα και ανταγωνισμό, που γίνεται με τρόπο άγριο», επεσήμανε ο ερμηνευτής.

«Δεν με έχουν προδώσει άνθρωποι που τους έχω γράψει τραγούδια, και αυτό γιατί οι επιλογές μου γίνονταν πάντα με κριτήριο τον χαρακτήρα του άλλου. Όταν δίνεις ένα κομμάτι από την ψυχή σου, όπως ένα τραγούδι, εκεί που το δίνεις πρέπει να αξίζει τον κόπο.

Οι συνεργασίες μου είναι λίγες αλλά με ανθρώπους που είναι φίλοι μου», τόνισε ο Στέφανος Κορκολής αναφορικά με τις συνεργασίες του στον χώρο της μουσικής.

Η περιπέτειά της υγείας του με τον καρκίνο

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε στην περίοδο που ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

«Την εποχή που βρέθηκα αντιμέτωπος με τον καρκίνο, οι άνθρωποι που μιλούσα ήταν η οικογένειά μου. Η μάχη μου με τον καρκίνο και όλη εκείνη η εποχή ήταν ζόρικη. Είναι αυτό που λες ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε σένα, έτσι την πάτησα.

Ενώ είχα συμπτώματα που έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά, έβγαζα μόνος μου, συμπεράσματα για να αποφύγω να πάω στον γιατρό. Θέλω να πω στους νέους ανθρώπους που μας ακούνε, μακριά από το τσιγάρο», σημείωσε ο συνθέτης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Και πρόσθεσε: «Την περίοδο που ήρθα αντιμέτωπος με τον καρκίνο, πέταξα πολλά πράγματα τοξικά, όπως και τοξικούς ανθρώπους από δίπλα μου. Έκανα μια απίστευτη “οικονομία” στους ανθρώπους που θέλω να κρατήσω, πορεύομαι με αυτούς που έχω επιλέξει και με δικαιώνουν μέσα στα χρόνια.

Πάντα υπάρχει μέσα μου η αγωνία τι μέλλει γενέσθαι, αν πω ότι δεν φοβάμαι θα είναι ψέμα, φοβάμαι δεν θα το έπαιζα θαρραλέος. Αυτό που μου έλεγε πάντα η μητέρα μου όσο βίωνα την περιπέτεια με τον καρκίνο, ήταν ότι όλα θα πάνε καλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ