Με αφορμή τον ρόλο του στη σειρά «Ερωτας Φυγάς» ο Σταύρος Σβήγκος βρέθηκε στην εκπομπή «Ελένη». Η κουβέντα εξελίχθηκε πιάνοντας θέματα κοινωνικά.

«Σίγουρα χρειαζόμαστε ανάσες. Δεν ξέρω αν επιτρέπει η κοινωνία και ο τρόπος που μας έχουν κάνει να ζούμε. Η πολιτική σκηνή ας πούμε που έχει εξαθλιώσει τη ζωή μας. Μην κοιτάς που φέτος και πέρσι κάνουμε τηλεόραση. Το 90% της του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα όρια της φτώχιας. Αυτοί οι άνθρωποι τι να πουν αν έχω εγώ παράπονο. Ή που μας λένε πηγαίνετε από μάρκετ σε μάρκετ, έλα να ζήσεις εσύ με ένα βασικό μισθό.

Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι έκανα την καβάτζα μου και είμαι εντάξει. Δούλευαν τόσα χρόνια ο πατέρας και η μητέρα μου και αυτή τη στιγμή δεν βγαίνουν με τη σύνταξη που παίρνουν. Στο μάρκετ δουλεύουν Κυριακές. Δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με τα κοινά, ξέρω πώς όλη αυτή η κατάσταση θα με “τυλίξει”, όπως το βλέπουμε. Δεν μπορείς να μείνεις ακέραιος από όλο αυτό», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Σβήγκος ανέφερε: «Όταν σκοπεύουμε να πουλάμε τραπ μουσική με αυτούς τους στίχους σε παιδάκια δημοτικού, καταστρέφεις την επόμενη γενιά. Τη γεμίζεις με σεξισμό, με φράγκα.

Μετά, βλέπουμε για τη βασίλισσα της Αγγλίας και στεναχωριόμαστε. Πόσους ανθρώπους έφαγε αυτή η βασίλισσα με τις υπογραφές της; Δεν έχω δει ένα αφιέρωμα για τη σκοτεινή της πλευρά. Και δεν με νοιάζει τι κάνει με τον εγγονό της όταν εγώ δεν έχω να φάω, αυτό θέλω να πω».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Σταύρος Σβήγκος αναφέρθηκε και στην καντίνα που έχει ανοίξει σε παραλία της Ευβοιας.

«Έχω ανάγκη να προσφέρω. Να έχω κοινό και να το κάνω να περνάει καλά. Ίσως για αυτό έγινα ηθοποιός. Μου αρέσει να σερβίρω. Η καντίνα ξεκίνησε επειδή είναι μια αγαπημένη μου παραλία. Δεν θέλω η καντίνα ούτε την παραλία να την ποτίσω με την ιδιότητα του ηθοποιού. Δεν θέλω να πούμε πού είναι.

Σιχαίνομαι τα μπιτσόμπαρα, τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες, δεν τα μπορώ. Πήρα ένα μικρό βανάκι, το έχω ντύσει με καλαμιές, δεν έχω βάλει τίποτε άλλο, μια τεντούλα, έχουμε τα αρμυρίκια για σκιά και μαγειρεύουμε», είπε ο ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ