Πληθωρική, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο και παντρεμένη με τον CEO του πολυτελούς ομίλου μόδας Kering (που μεταξύ άλλων έχει τους οίκους Gucci, Saint Laurent και Balanciaga), Φρανσουά-Ανρί Πινό, η Σάλμα Χάγιεκ είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες στο Χόλιγουντ. Και μπορεί σπάνια να δίνει συνεντεύξεις αλλά όποτε το κάνει μας δίνει ατάκες που (πάντα) βγάζουν είδηση.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η εξομολόγησή της στο Red Table Talk στο Facebook Watch όπου ρωτήθηκε για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που διανύει και απάντησε με ειλικρίνεια. Όπως τόνισε, τα συμπτώματα ξεκίνησαν από τα 45 της χρόνια. «Ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις», είπε. «Οι ερωτήσεις ήταν τρομακτικές. Μου ρωτούσαν πράγματα όπως, “Μεγαλώνουν τα αυτιά σου και φυτρώνουν τρίχες; Έχεις μουστάκι και γενειάδα; Είσαι ευερέθιστη; Κλαις χωρίς λόγο; Παίρνεις βάρος πολύ γρήγορα το οποίο δεν εξαφανίζεται ανεξάρτητα από το τι κάνεις;”».

Η 54χρονη ηθοποιός αποκάλυψε πως το βασικό σύμπτωμα για εκείνη στην εμμηνόπαυση ήταν η αύξηση του στήθους της που, όπως είπε, συνέβη φυσικά και σταδιακά, σε διάφορες φάσεις της ζωής της. «Σε κάποιες γυναίκες, τα στήθη μικραίνουν με τα χρόνια. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που το στήθος τους μεγαλώνει όταν παίρνουν βάρος ή όταν κάνουν παιδί και αρχίζουν να θηλάζουν, και μετά δεν μικραίνει ξανά. Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις όπου το στήθος μεγαλώνει ξανά όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση. Εγώ απλά τυχαίνει να είμαι από αυτές της γυναίκες που το στήθος τους μεγάλωσε σε κάθε στάδιο της ζωής μου! Και όταν πήρα βάρος, και όταν έμεινα έγκυος και τώρα που είμαι στην εμμηνόπαυση. Το θέμα είναι πως εξαιτίας αυτής της αλλαγής στο σώμα μου και το έξτρα βάρος, υποφέρω από πόνους στην πλάτη».

Λίγο πριν το τέλος του video, ωστόσο, η Χάγιεκ φρόντισε να στείλει το δικό της μήνυμα σε όσες γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση: «Ξέρεις γιατί κλαίμε όλη την ώρα; Γιατί έχουμε τόσα πολλά για να νιώθουμε ευγνώμονες. Και η ευγνωμοσύνη μπορεί να σε οδηγήσει στα δάκρυα. ​​Καθώς μεγαλώνεις επίσης, αντιλαμβάνεσαι βαθύτερα κάποια πράγματα. Αφήνουμε τους εαυτούς μας να είναι πιο ευαίσθητοι επειδή δεν αισθανόμαστε λιγότερο απειλημένες. Καθώς γινόμαστε πιο δυνατές, νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο».

Φωτογραφίες: Instagram/salmahayek

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ