Την Τρίτη έγινε γνωστό πως η επιχειρηματίας και ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν πούλησε την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Hello Sunshine που ίδρυσε η ίδια πριν από επτά χρόνια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται πίσω από πρόσφατες τηλεοπτικές δουλειές της ηθοποιού, όπως Big Little Lies, Little Fires Everywhere και The Morning Show. Η επιχείρηση περιλαμβάνει επίσης και το Reese’s Book Club.

Η Γουίδερσπουν ξεκίνησε την εταιρεία το 2016 ως κοινή επιχείρηση με την AT&T. Όσο για τον νέο ιδιοκτήτη του Hello Sunshine; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι μια νέα εταιρεία μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζεται από την εταιρεία Blackstone και με επικεφαλής τα πρώην στελέχη της Disney, Τομ Σταγκς και Κέβιν Μάγιερ.

Στόχος είναι η δημιουργία μίας ανεξάρτητης εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται στην εποχή του streaming. 

Η ομάδα με τα ανώτερα στελέχη της Hello Sunshine παραμένει η ίδια και θα συνεχίσει να διευθύνει την εταιρεία. Η Γουίδερσπουν και η CEO Σάρα Χάρντεν συμμετέχουν επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό. Άλλοι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η είδηση της πώλησης έγινε γνωστή μέσα από άρθρο στη Wall Street Journal ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αξία της συμφωνίας Hello Sunshine εκτιμάται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως έγραψε σε post της η 45χρονη Αμερικανίδα μαμά και ηθοποιός, «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη για το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον μας. Είμαι δεσμευμένη να συνεχίσω να δημιουργώ την ευκαιρία στους ανθρώπους του κινηματογράφου, τους συγγραφείς και τους δημιουργούς κάθε προέλευσης και εμπειρίας να πουν τις ιστορίες τους με τον δικό τους τρόπο. Να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο κοινό, ώστε αυτό να δει ότι οι ιστορίες τους έχουν σημασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ