Στην Ελλάδα και στην Αίγλη του Ζαππείου βρέθηκε χθες για την πρεμιέρα της ταινίας «βασιλιάς Ότο» που είναι αφιερωμένη στη μεγάλη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Euro 2004 που έφερε το ευρωπαίκό κύπελλο στη χώρα, ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός προπονητής που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «στρατηγού» στο έπος του 2004 ήρθε στην Ελλάδα ενόψει της πρεμιέρας της ταινίας και θυμήθηκε τα μοναδικά συναισθήματα χαράς που προκάλεσε ο θρίαμβος του 2004.

Στην πρεμιέρα της ταινίας συνάντησε πολλούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες, αλλά και τους πρώην πάικτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κέρδισαν τον πολυπόθητο τίτλο του «πρωταθλητή της Ευρώπης» παίζοντας τον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία.

Ανάμεσά τοπυς ήταν οι: Άγγελος Μπασινάς, Βασίλης Τσιάρτας, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Αντώνης Νικοπολίδης.

Ιδιαίτερα χαρούμενος, ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε για το «θαύμα του Euro 2004», αναφέροντας: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα βρήκα ένα ασυνήθιστο γκρουπ παικτών, όπως ο Ζαγοράκης, ο Δέλλας, ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και άλλοι. Υπήρχε μια ομάδα παικτών. Σπάνια όμως μια ομάδα στηρίζεται μόνο σε έναν Πελέ, έναν Μέσι ή μία… Μαρία Κάλλας. Ο αρχηγός μας ήταν ο Ζαγοράκης, που βγήκε ο καλύτερος του τουρνουά. Αν σας έλεγα μερικά χρόνια πριν το 2004 ότι καλύτερος παίκτης του τουρνουά θα έβγαινε Έλληνας, θα το πιστεύατε;».

Φωτογραφίες: NDP