Ο ηθοποιός του Riverdale, Ράιαν Γκράνθαμ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της ίδιας του της μητέρας. Ο 24χρονος ηθοποιός, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως το Riverdale και το Supernatural, παραδόθηκε στην αστυνομία αφού πυροβόλησε τη μητέρα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον Μάρτιο του 2020.

Ο Ράιαν Γκράνθαμ καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού και ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπαιρνε ποινή φυλάκισης, αλλά το μείζον ερώτημα ήταν πόσο καιρό θα έπρεπε να περιμένει μέχρι να δικαιούται αναστολή. Η εισαγγελία πρότεινε ότι ο Ράιαν θα έπρεπε να περιμένει 18 χρόνια για να είναι επιλέξιμος για αναστολή, ενώ η νομική του ομάδα είπε ότι θα έπρεπε να περιμένει μόνο 12 χρόνια.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας αποφάσισε ότι θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα χωρίς τη δυνατότητα αναστολής για 14 χρόνια, σύμφωνα με το Deadline.

(Getty Images)

Στις 31 Μαρτίου 2020, ο Γκράνθαμ φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του πυροβολώντας την στο κεφάλι ενώ έπαιζε πιάνο. Σύμφωνα με το CBC, ο Γκράνθαμ τράβηξε βίντεο και έκανε πρόβα τη δολοφονία και ομολόγησε στην κάμερα τι έκανε, ενώ έδειχνε το νεκρό σώμα της μητέρας του.

Αφού σκότωσε τη μητέρα του, ο Γκράνθαμ φέρεται να γέμισε το αυτοκίνητό του με πολλά όπλα και πυρομαχικά, 12 βόμβες μολότοφ, προμήθειες για κάμπινγκ και έναν χάρτη με οδηγίες για το Rideau Cottage, την κατοικία του Τρουντό. Δεν έφτασε ποτέ στο Cottage και αντ’ αυτού παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η αδελφή του βρήκε το πτώμα της μητέρας τους την 1η Απριλίου 2020. Ο Γκράνθαμ εμφανίστηκε στο Ημερολόγιο του Wimpy Kid του 2010 και στο Imaginarium of Doctor Parnassus του 2009. Εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο του Riverdale το 2019, όπου υποδύθηκε τον Τζέφρι Ογκουστίν, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του, ενώ είχε επίσης ρόλους στο Supernatural και στο iZombie του CW.