Οι Πυξ Λαξ ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, βρέθηκαν στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, μίλησαν με τον Νίκο Χατζηνικολάου, και αναφέρθηκαν στην καλλιτεχνική πορεία τους και τις συνεργασίες.

Η συζήτηση έφτασε και στη συνεργασία που είχαν οι Πυξ Λαξ με τον Βασίλη Καρρά.

«Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας», είπε αρχικά ο Μπάμπης Στόκας και συνέχισε:

«Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα. Μετά ζητήσαμε να κάνουμε τον δίσκο με τον Έρικ Μπάρτον και μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Εμείς οφείλαμε να το δοκιμάσουμε και αν δεν γίνει οκ. Και παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Θυμάμαι πολλές φορές που πετάω μια ιδέα στον Φίλιππο και μου στέλνει μήνυμα ότι το έχει επεξεργαστεί όλο! Ο Μάνος μας πρόσεχε γιατί ήμασταν άτακτοι τότε!», συμπλήρωσε ο Μπάμπης Στόκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ