Η συμφωνία που είχαν κάνει ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με το Spotify κινδυνεύει να ναυαγήσει. Ο λόγος είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει μόνο ένα επεισόδιο podcast διάρκειας 35 λεπτών. Το ζευγάρι υπέγραψε τη συμφωνία ρεκόρ, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών, τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό έκανε τους θαυμαστές τους να περιμένουν μια σταθερή ροή περιεχομένου.

Ο Ίαν Πένμαν, δικηγόρος μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται σε συμβόλαια ροής μουσικής, δήλωσε στην Express ότι το podcast είναι πιθανό να ήταν λιγότερο δημοφιλές από ό,τι, το ζευγάρι και το Spotify, αρχικά περίμεναν. «Δεν θα ήταν άδικη η υπόθεση ότι ίσως η δημοτικότητά τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο ένιωθαν αρχικά οι ίδιοι ή το Spotify», ανέφερε.

Ο Πένμαν είπε ότι ο γίγαντας του streaming πιθανότατα πλήρωσε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ μια μικρή προκαταβολή και διατήρησε το δικαίωμα να υποχωρήσει από το σύνολο των 18 εκατομμυρίων λιρών εάν το πρώτο επεισόδιο δεν ήταν δημοφιλές.

«Είναι συνηθισμένη περίπτωση στις μουσικές συμφωνίες, αυτό πηγαίνει δεκαετίες πίσω, ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν για μια μεγάλη συμφωνία, όπως ότι ο Ρόμπι Γουίλιαμς υπογράφει μια συμφωνία για 15 εκατομμύρια λίρες ή κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι παίρνει 15 εκατομμύρια λίρες την πρώτη μέρα», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ