Πλέον όλο και περισσότερες ταινίες, ευρωπαϊκές παραγωγές αλλά και blockbusters του Χόλιγουντ γυρίζονται στη χώρα μας διαφημίζοντας τις ομορφιές της σε όλες της γωνιές του πλανήτη – nα αναφέρουμε μόνο πως αυτό το καλοκαίρι είχαμε τα γυρίσματα δύο φιλμ, το «Στα μαχαίρια 2» με τον Ντάνιελ Κρεγκ και το The Enforcer με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Τώρα, σύμφωνα με το site naxos press, στο νησί των Κυκλάδων γυρίζεται μία νέα ταινία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Δήμος Νάξου και οι Μικρές Κυκλάδες ανακοίνωσαν πως από το απόγευμα (17:00) της Πέμπτης και έως το Σάββατο 23 Οκτωβρίου (21:00) η χερσαία ζώνη θα είναι κλειστή σε πρόσβαση για τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, λίγο αργότερα ήρθε η ενημέρωση κι από το Λιμεναρχείο Νάξου που για το ίδιο χρονικό διάστημα (Πέμπτη – Σάββατο) ζητούσε την κατανόηση του κοινού και την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάσης οχημάτων… 

Ποιος όμως είναι ο λόγος; Όπως γράφει το naxos press στο νησί θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Κυκλάδες», μια παραγωγή που φέρει την υπογραφή του Μαρκ Φιτουσί και στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τη βραβευμένη με τα βραβείο BAFTA και Olivier, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, τη Λορ Καλαμί (βραβευμένη με βραβείο César) και την Ολίβια Κοτ..  Tα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί σε Μύκονο και Αμοργό, ενώ μετά τη Νάξο σειρά έχει η Σαντορίνη.. 

Η υπόθεση αφορά στην τυχαία συνάντηση δύο γυναικών που υπήρξαν κοντινές φίλες στα χρόνια της εφηβείας τους. Με διαφορετικές κατευθύνσεις και βιώματα, οι δύο ώριμες πια γυναίκες, φαίνεται να έχουν κατασταλάξει σε διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή. Το ταξίδι τους στις Κυκλάδες και το εφηβικό τους όνειρο να επισκεφτούν τη χώρα και τα νησιά όπου γυρίστηκε το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, φαίνεται να φέρνει τελικά στην επιφάνεια, μια αληθινή φιλία και μια εμπειρία που τις ταξιδεύει στην ανεμελιά της νιότης τους. Η ταινία θα είναι μια ωδή στη φυσική ομορφιά και το μοναδικό φως των Κυκλαδίτικων νησιών. Η παγκόσμια διανομή της ταινίας θα έχει ως αποτέλεσμα την προβολή των Ελληνικών νησιών και δη των Κυκλάδων σε όλον τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ