Ο Όστιν Μπάτλερ κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ως Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία Elvis με συνυποψήφιους τον Μπρένταν Φρέιζερ, υποψήφιο για τον ρόλο του στο The Whale και τον Χιου Τζάκμαν για τον ρόλο του στο The Son.

Στην ομιλία του κατά την παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας ο Όστιν Μπάτλερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον βοήθησαν να κερδίσει το βραβείο, συμπεριλαμβανομένου του «οραματιστή» πίσω από την ταινία, Μπαζ Λούρμαν και του συμπρωταγωνιστή του Τομ Χανκς.

«Το οφείλω σε έναν τολμηρό, οραματιστή σκηνοθέτη που μου επέτρεψε την εμπειρία να ρισκάρω και πάντα ήξερα ότι θα με υποστήριζε» είπε. «Μπαζ Λούρμαν, σε αγαπώ. Σε ευχαριστώ που πίστεψες σε μένα εκείνες τις στιγμές που δεν πίστευα καν στον εαυτό μου. Είμαι τόσο ευγνώμων και θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον χορευτικό μου παρτενέρ, τον καλύτερο χορευτικό παρτενέρ που θα μπορούσα να έχω ποτέ τον κύριο Τομ Χανκς. Σας ευχαριστώ» επισήμανε ο Όστιν Μπάτλερ.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του στους εν ζωή συγγενείς του Έλβις Πρίσλεϊ, την πρώην σύζυγο του Πρισίλα και την κόρη του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, που έδωσαν την ευλογία τους για την ταινία.

Ωστόσο κράτησε τις μεγαλύτερες ευχαριστίες για το τέλος, καθώς ευχαρίστησε και τον ίδιο τον βασιλιά του rock and roll.

«Έλβις Πρίσλεϊ, ήσουν ίνδαλμα και επαναστάτης» είπε ο Μπάτλερ. «Και σε αγαπώ τόσο πολύ» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ