Ο 82χρονος ενδυματολόγος, ο οποίος σχεδίασε το φόρεμα που φόρεσε η αείμνηστη ηθοποιός για να τραγουδήσει Happy Birthday, Mr. President, έκανε την κριτική του για την πολυσυζητημένη επιλογή της Καρντάσιαν να φορέσει το φόρεμα της Μονρό με τους κρυστάλλους στο Met Gala.

Το εμβληματικό αστραφτερό φόρεμα το Μέριλιν Μονρόε όταν τραγούδησε το Happy Birthday στον Πρόεδρο Tζον Κένεντι το 1962. Ήταν από τις πιο θρυλικές στιγμές στην ιστορία ενώ το ρούχο αποτελεί πλέον έργο τέχνης.

«Νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος», είπε ο Μπομπ Μάκι μιλώντας στο Entertainment Weekly για την επιλογή της Καρντάσιαν να φορέσει το φόρεμα της Μονρό.

«(Η Μέριλιν) ήταν μια θεά. Μια τρελή θεά, αλλά μια θεά. Ήταν απλά υπέροχη. Κανείς δεν φωτογραφίζει έτσι. Και αυτό έγινε για εκείνη. Σχεδιάστηκε για εκείνη», υποστήριξε. «Κανείς άλλος δεν πρέπει να εμφανιστεί με αυτό το φόρεμα».

Ο θρυλικός σχεδιαστής κοστουμιών, Μπομπ Μάκι το σχεδίασε το 1962 για τον Jean Louis που έφτιαξε το φόρεμα που φορούσε η Μονρό στα 45α γενέθλια του Κένεντι. Η Μονρό έφυγε από τη ζωή λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα.

(Abaca)

Η τηλεπερσόνα είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα αυστηρή διατροφή για να καταφέρει να χάσει 7 ολόκληρα κιλά και να μπορέσει να μπει στο θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρό.

Το συγκεκριμένο φόρεμα αγοράστηκε από την Μέριλιν Μονρόε για 1.440 δολάρια. Το 1999 ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια και το 2016 έφτασε να κοστίζει 4,8 εκατ. δολάρια.

Τι έλεγε ο Μπομπ Μάκι για την Καρντάσιαν πριν βάλει το φόρεμα της Μονρό;

O σχεδιαστής έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την οικογένεια Καρντάσιαν. «Οι Καρντάσιαν είναι πολύ ελκυστικές και κάποιες είναι πολύ όμορφες, αλλά είναι διάσημες επειδή είναι διάσημες» είχε πει το 2021. «Έβγαλαν πολλά χρήματα, οπότε κάτι λέει αυτό. Κάποιες αντέγραψαν τα ρούχα της Σερ (σ.σ. τα οποία σχεδιάζει κατά κόρον ο ίδιος) γραμμή γραμμή, το οποίο είναι ενδιαφέρον. Έχω κάνει αυτά τα σχέδια τόσα χρόνια πριν που δεν ανησυχώ μήπως τα κλέψουν. Για την ακρίβεια είναι κοπλιμέντο αυτό» είχε πει ο Μπομπ Μάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ