Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής στον τελικό της Eurovision.

Ο γνωστός παρουσιαστής σχολίασε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στη μία» το 4αρι της επιτροπής στην Κύπρο και τον εκπρόσωπό της Άντριου Λάμπρου ενώ ξεκαθάρισε τη θέση του.

«Εγώ το 12αρι μου θα το έδινα ίσως στη Φινλανδία. Μου άρεσε πολύ αυτός και έτσι όπως τον είδα αλλά… τι σημασία έχει; Λοιπόν, να τα πούμε τα πράγματα γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει και θυμώνει και φωνάζει. Μπορεί να έχεις εμπειρία αλλά η Eurovision δεν είναι χειρουργική για να μάθεις να ανοίγεις έναν άνθρωπο και να τον σώζεις. Η Eurovision είναι ένα πράγμα μουσικό στο οποίο ο καθένας καταθέτει την γνώμη του. Δεν είναι ούτε να είσαι ειδήμων ούτε να έχεις διανύσει χιλιόμετρα στην Eurovision», δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ανακατεύτηκε το όνομά μου»

Στη συνέχεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τη βαθμολογία στην Κύπρο. «Με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Δεν ξέρω τι άξιζε και τι δεν άξιζε. Πάντως η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως όλες οι σχέσεις, και δεν κρέμονται οι σχέσεις δυο χωρών από μία ψηφοφορία σε μια επιτροπή.

Θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομα μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και το τονίζω ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Συμμετείχα στην επιτροπή πριν από δύο χρόνια. Φέτος δεν συμμετείχα και το επαναλαμβάνω, δεν είχα καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή και θέλω να τονίσω ότι η επιτροπή ψήφισε μία μέρα πριν στη γενική δοκιμή η οποία γραφόταν σε back up για την Eurovision. Αυτή η επιτροπή, λοιπόν, είναι μέσα σε ένα δωμάτιο και ο καθένας ψηφίζει κυρίως με σειρά προτεραιότητας που θέλει τα τραγούδια. Δεν ψηφίζει με 12αρια. Αυτές οι ψήφοι αργότερα συμψηφίζονται και βγαίνει το δωδεκάρι».

Διαβάστε επίσης:

Φώτης Σεργουλόπουλος για #Metoo: «Έχω βαρεθεί όσους λένε “πάλι θα μας τα πείτε;”»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ