Ο Drake και ο The Weeknd επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στα βραβεία Grammy του 2023, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο Καναδοί καλλιτέχνες αρνούνται να συμμετάσχουν, σύμφωνα με το Vibe.

Οι δύο μουσικοί, που είναι επίσης συνεργάτες εδώ και πάνω από μια δεκαετία, έχουν σε διαφορετικές περιπτώσεις στο παρελθόν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τις παρασκηνιακές διαδικασίες της Recording Academy, του οργανισμού που βρίσκεται πίσω από τα βραβεία, τα οποία θεωρούνται από πολλούς ως η υψηλότερη τιμή στη μουσική βιομηχανία.

Πίσω στο 2021, ο The Weeknd ανακοίνωσε την απόφασή του να μποϊκοτάρει τα μελλοντικά Grammy μετά τον σνομπισμό της μεγαλοδημοφιλής και επικροτημένης από τους κριτικούς επιτυχίας του 2020 After Hours – η οποία περιείχε το ρεκόρ που κατέγραψε το chart-topper Blinding Lights.

Σε δήλωσή του στους New York Times τον Μάρτιο του 2021, δήλωσε: «Λόγω των μυστικών επιτροπών, δεν θα επιτρέψω πλέον στην εταιρεία μου να υποβάλει τη μουσική μου στα Grammy», στοχεύοντας προφανώς στην απόκρυφη διαδικασία ψηφοφορίας της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων για τον καθορισμό των υποψηφίων και των νικητών.

Ο The Weeknd, είχε επίσης ξεσπάσει στο Billboard σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε νωρίτερα το ίδιο έτος, τον Ιανουάριο του 2021. «Κοιτάξτε, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πια. Έχω τρία Grammy, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτα για μένα τώρα, προφανώς», δήλωσε στο μουσικό περιοδικό. «Είμαι ούτως ή άλλως χάλια στο να βγάζω λόγους. Ξεχάστε τα βραβεία».

Εν τω μεταξύ, η διαμάχη του Drake με τα Grammys χρονολογείται από την τελετή του 2017. Η διαφωνία του με την ακαδημία έχει να κάνει με τις αποφάσεις τους, να τοποθετήσουν τα τραγούδια του σε κατηγορίες που δεν του αντιστοιχούν, όπως στην περίπτωση της επιτυχίας του Hotline Bling, που βρισκόταν στην κατηγορία rap, αντί για pop.

Στην προηγούμενη τελετή απονομής των μουσικών βραβείων, ο Drake απέσυρε τα τραγούδια του Certified Lover Boy και Wy 2 Sexy, προκειμένου να μην διαγωνιστεί καθόλου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ