Ο Carl Nassib ανακοίνωσε μέσα από ένα βίντεό του στο Instagram ότι είναι γκέι και έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης του NFL που μιλάει ανοιχτά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Ο 28χρονος αθλητής γράφει τη δική του ιστορία δηλώνοντας ανακουφισμένος που επιτέλους μπορείνα μιλήσει για αυτό.

https://www.instagram.com/p/CQZXu_8nyy_/?utm_source=ig_web_copy_link

“Είμαι στο σπίτι μου εδώ στο δυτικό Τσέστερ, στην Πανσυλβάνια”, ξεκινάει ο παίκτης των Raiders. “‘Ηθελα απλά να πάρω μια στιγμή να πω ότι είμαι γκέι. Ήθέλα εδώ και λίγο καιρό να το κάνω αλλά επιτέλους νιώθω άνετα να το βγάλώ από μέσα μου. Έχω πραγματικά μια υπέροχη ζωή, έχω την καλύτερη οικογένεια, φίλους και μια δουλειά που ο καθένας θα ήθελε.”

Και συνέχισε στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του Pride μήνα: “Εϊμαι εσωστρεφής άνθρωπος και ελπίζω να ξέρετε ότι δεν το κάνω για να τραβήξω την προσοχή. Θεωρώ ότι η εκπροσώπηση και η ορατότητα είναι πολύ σημαντικά. Ελπίζω ότι μια μέρα, βίντεο σαν αυτά και όλη η διαδικασία της αποκάλυψης της σεξουαλικής ταυτότητας δεν θα είναι απαραίτητα, αλλά μέχρι τότε θα κάνω το καλύτερο δυνατό από την μεριά μου για να χτίσω την κουλτούρα της αποδοχής, της συμπόνιας”.

Η αποκάλυψή του έγινε μαζί με την ανακοίνωση για μια δωρεά 100.000 δολαρίων στο Trevor Project, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στις προσπάθειες πρόληψης αυτοκτονιών μεταξύ των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, των queer και των νέων.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/carlnassib