Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου δεν μοιράζονται μόνο την ίδια στέγη αλλά συχνά και την ίδια σκηνή. Φέτος, αποφάσισαν να μην συνεργαστούν αφού εκείνη προτίμησε να ξεκουραστεί -βρίσκεται στα Κύθηρα- κι εκείνος κάνει περιοδεία με την παράσταση «Οθέλλος» στην οποία είναι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.

Το καλοκαίρι του 2018 ανέβασαν μαζί την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή -ο Αιμίλιος Χειλάκης υπέγραφε και πάλι την σκηνοθεσία- και με αυτή την αφορμή υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στον Κεραμεικό τον φωτογραφικό φακό του περιοδικό ΟΚ!.

Το ζευγάρι πόζαρε στον φωτογραφικό φακό του Πάνου Γιαννακόπουλου στις αγαπημένες γωνιές του σπιτιού του και μίλησε στη Ναταλία Αργυράκη για όλα αυτά που ονειρεύεται. Ανάμεσα σε άλλα, ρωτήθηκαν αν έχουν σκεφτεί ποτέ να μετακομίσουν στο εξωτερικό

«Για εμάς εργαλείο είναι η γλώσσα, και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είμαστε οι ξένοι εργάτες. Είναι πολύτιμο εργαλείο μας που το υπερασπιζόμαστε. Δεν είμαστε οικονομολόγοι ούτε μαθηματικοί για να μπορούμε να δουλέψουμε και σε ξένη γλώσσα», απάντησε η Αθηνά Μαξίμου.

Για να συμπληρώσει ο Αιμίλιος Χειλάκης: «Το να πάμε έξω τη δική μας παράσταση και να την παρουσιάσουμε, ναι, θα μπορούσε να γίνει. Αλλά για να μείνουμε έξω και να δουλεύουμε, θα θέλαμε τουλάχιστον πέντε χρόνια, γιατί η γλώσσα μας είναι η ανάσα μας, και η ανάσα μας δεν μπορεί να μπει στον ρυθμό μιας άλλης γλώσσας. Δεν έχουμε τον χρόνο. Υπάρχουν συνάδελφοι βέβαια που το κάνουν, και το θεωρώ μεγάλη μαγκιά. Υποκλίνομαι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ