Τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ
δότης μυελού των οστών»« από το Koita Magazine στο Τοkyo Theater. Τη βραδιά παρουσίασε η Παναγιώτα Βλαντή και ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Μάλιστα ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Νίκος Βουρλιώτης. Ο μουσικός μάλιστα μίλησε στην εκδήλωση ενώ φωτογραφήθηκε με την κόρη του Δέσποινα.

Με το σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης», 110 σπουδαίοι καλλιτέχνες, φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα. Θέλουν με αυτή τη συμβολική φωτογράφιση να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα τους χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του.

To όλο project ήταν μια ιδέα της εκδότριας του free press περιοδικού Koita, Μαριάμ Νίκου που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα. Αυτή τη φορά η Μαριάμ συγκέντρωσε 110 καλλιτέχνες σε ένα τεράστιο φωτογραφικό project με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο και να μας προτρέψει να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών.

110 δημοφιλείς καλλιτέχνες φωτογραφίζονται από το βραβευμένο φωτογράφο Πάνο Ζουλάκη και μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το okmag. Ανάμεσα στους 110 καλλιτέχνες θα δείτε την Κατερίνα Γερονικολού, τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, την Μαριάννα Τουμασάτου, τον Τόνυ Σφήνο, την Ευριδίκη την Μπέσσυ Μάλφα τον Χάρη Μαυρουδή, τη Δώρα Χρυσικού, τον Πασχάλη Τσαρούχα, τον Σπύρο Μπιμπίλα, την Άριελ Κωνσταντινίδη και πολλούς άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ