Ο Νίκος Κουρής μίλησε για το πλούσιο επαγγελματικό του βιογραφικό και μοιράστηκε σκέψεις του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Παράλληλα περιέγραψε στιγμές από τα γυρίσματα της σειράς του Star, ΙQ 160 όπου πρωταγωνιστεί με τη Σμαράγδα Καρύδη.

Νίκος Κουρής: Το δύσκολο γύρισμα στο IQ 160

«Στο IQ 160 κάναμε ένα γύρισμα με αυτοκίνητο που καιγόταν στα αλήθεια. Κάναμε το πρώτο πλάνο που το άνοιξα βγήκαν οι φλόγες και λέμε ας το κάνουμε άλλη μία. Τη δεύτερη φορά είχε αναπτύξει τέτοια θερμοκρασία το αυτοκίνητο που όταν πλησίασα έγινε έκρηξη. Εγώ καψαλίστηκα λίγο στα γένια. Ψιλοάρπαξα. Ήρθε το συνεργείο με αγκάλιαζαν, με φιλούσαν γιατί έγινα λίγο ήρωας», περιέγραψε ο Νίκος Κουρής.

Όσο για το αν θα έφευγε στο εξωτερικό, ο ίδιος θεωρεί ότι τώρα είναι αργά. «Μακάρι να έκανα καριέρα στο εξωτερικό. Πού να πάμε τώρα; 50 χρονών είμαι. Δεν είχα τέτοιες φιλοδοξίες. Ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα. Τώρα θέλω πιο πολύ. Όχι για να πάω να παίξω, αλλά για να φύγω», είπε ο ηθοποιός.

Νίκος Κουρής: «Η τελευταία μου παράσταση δεν πήγε καλά»

Επιπλέον, ο Νίκος Κουρής περιέγραψε πως η τελευταία του παράσταση ««Η Μοναξιά της Δύσης» δεν πήγε καλά. «Η τελευταία μου παράσταση δεν πήγε καλά, δεν ήρθε κόσμος να τη δει και δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω γιατί πήγε τόσο χάλια. Ήταν η πρώτη μου σκηνοθεσία, ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος. Ήταν ένα δύσκολο, άγριο, βίαιο έργο. Λυπάμαι πραγματικά που δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενα».

Παίξαμε όσο μπορούσαμε να παίξουμε αλλά, αν δεν έχεις κόσμο, δεν μπορείς και να συνεχίσεις. Δεν συμφέρει κανέναν. Ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε ένα έργο μου και δε νομίζω ότι της άξιζε της παράστασης αυτό.

Κατάλαβα ότι, αν κάνω κάτι, πρέπει να το θέλω πάρα πολύ και πως το να παίζω και να σκηνοθετώ ταυτόχρονα είναι λάθος. Λάθος όχι ως προς το αποτέλεσμα αλλά ως προς τη διαδικασία. Θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι μόνο από κάτω, για να μπορεί να είναι τίμιος με τους ανθρώπους από πάνω.

Οι αποτυχίες δεν είναι ευχάριστες αλλά είναι πάρα πολύ διδακτικές. Από την επιτυχία δεν έμαθα ποτέ απολύτως τίποτα. Μόνο την… ψωνίζεις, κάτι νομίζεις, σου αρέσει. Έχει και μία αντιπαθητικότητα η επιτυχία», σχολίασε καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ