Με τον δικό του συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησε τον Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, ο Νίκος Αλιάγας. Ο γνωστός παρουσιαστής που ζει στη Γαλλία, είχε γνωρίσει προσωπικά τον ζωγράφο και έχει στο αρχείο του ένα από τα σπάνια φωτογραφικά πορτρέτα του, που τραβήχθηκε πριν από δυο χρόνια. Ο Νίκος Αλιάγας μάλιστα έστειλε το δικό του συγκινητικό «αντίο» για τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού.

«Ο τελευταίος δεξιοτέχνης της ελληνικής ζωγραφικής έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 87 ετών. Ο Αλέκος Φασιανός ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης με αριστοτεχνικό έργο που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου χωρίς να ξεθωριάζει. Μακριά από τη μόδα και τις τάσεις, η ζωγραφική του Φασιανού είχε πάντα τον δικό της χωροχρόνο εμπνευσμένο από την παιδική ηλικία, τη μυθολογία, τη βυζαντινή τέχνη και τις λαϊκές παραδόσεις. Ο Αλέκος ήταν ένας ευχάριστος άνθρωπος, ελεύθερος και γενναιόδωρος. Μας άρεσε να μιλάμε για το Μεσολόγγι, τις κοινές μας ρίζες, το Παρίσι όπου ο ζωγράφος ζούσε σχεδόν σαράντα χρόνια…

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι του πριν από δύο χρόνια, πήγαμε να τον δούμε με τον φίλο @georgespanayotis ένα ηλιόλουστο πρωινό του Φεβρουαρίου. Σίγουρα ήταν κουρασμένος, αλλά στα μάτια του είδα φτερά, ήλιους, άρωμα από μπισκότα κανέλας και τα γέλια των παιδιών με τα ποδήλατα. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Τις προσευχές και τα συλλυπητήρια μου στη Μαρίζα Φασιανού και τα παιδιά. Καλό ταξίδι αγαπημένε Αλέκο, αιωνία η μνήμη σου. Ένα φιλαράκι από το Παρίσι σε σκέφτεται απόψε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλιάγας στην ανάρτησή του.

Το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Αλιάγας για τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού

Στη συνέχεια, μάλιστα δημοσίευσε και δυο video με τον Αλέκο Φασιανό, από την προσωπική συλλογή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ