Στο Ηρώδειο και τη μεγάλη συναυλία που έδωσε ο Σταύρος Ξαρχάκος για να τιμήσει τον Νίκο Ξυλούρη βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 21/9 ο Μίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Το ζευγάρι άφησε για λίγο τα παιδιά στο σπίτι και έκανε μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στη σκηνή μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο είδαμε μεταξύ άλλων τους: Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη, Ελευθερία Ξυλούρη, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο και Ηρώ Σαΐα.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απέδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους που μας ταξιδέψουν στην Κρήτη. Σε αυτό το αφιέρωμα στην εμβληματική, ρωμαλέα, καθάρια φωνή της Κρήτης, ακούσαμε -υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου- αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή.

Από τη συναυλία αυτή φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα τραγούδια που πρώτος ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης από τα εμβληματικά έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου «Χρονικό» και «Ιθαγένεια», αλλά και σπουδαία τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή του οι Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λουκάς Θάνος και φυσικά ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τον Μίνω Μάτσα βρέθηκαν στις πρώτες σειρές και χάρισαν το θερμό τους χειροκρότημα στους συντελεστές της βραδιάς. Για την έξοδό της η Όλγα Κεφαλογιάννη επέλεξε μια casual εμφάνιση με γαλάζιο παντελόνι, λευκή μπλούζα και λευκά αθλητικά παπούτσια. Ωστόσο, το στυλ της ολοκληρώθηκε με ένα σακάκι στις αποχρώσεις του μ,πλε με ιδιαίτερα μοτίβα.

Φωτογραφίες: NDP – Έλλη Πουπουλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ