Ο Μίνως Μάτσας διηγήθηκε τη γνωριμία του από μικρή ηλικία με τον Μίκη Θεοδωράκη καθώς ο πατέρας του τύχαινε να τον πάρει μαζί στις ηχογραφήσεις.

«Τον έβλεπα σαν γίγαντα. Το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν τεράστιο. Δεν καταλάβαινα την σπουδαιότητα του αλλά μου άρεσε που έβλεπα δέκα, δεκαπέντε μουσικούς να παίζουν, τον Μίκη να διευθύνει, την Μαρία Φαραντούρη και τον Γιώργο Νταλάρα να μπαίνουν. Γινόταν ένα πράγμα πολύ ωραίο. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο εκτός από το να ασχοληθώ με την μουσική, ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο συνθέτης εξομολογήθηκε: «Η μαμά μου, όταν δεν έκανα τα πράγματα που έπρεπε στο σπίτι, με φοβέριζε λέγοντας μου «μάζεψε γιατί έρχεται ο Μίκης για ραντεβού». Και εγώ τα έφτιαχνα όλα. Ήταν ένα μέγεθος υπέρφυσικο σαν άνθρωπος και έτσι τρόμαζα… Και με τα μαύρα ρούχα.

«Όταν το είχα πει στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα, είχε θυμώσει και μου λέει “γιατί λες αυτά τα πράγματα για μένα;”. Τι να πω όμως αφού αυτή ήταν η αλήθεια. Είχα να τον δω δέκα χρόνια πριν πεθάνει» συμπλήρωσε ο Μίνως Μάτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ