Η μεγαλύτερη βραδιά μόδας, το Met Gala που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει. Μετά την ακύρωση της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση γεμάτη πολυτέλεια, δημιουργία, μόδα, αίγλη, και πολλά φλας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το [email protected] στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.  

H editor-in-chief της Vogue, Άννα Γουίντορ είναι η Πρόεδρος του Met Gala.

Το Met ball, ή Met gala, είναι μία φιλανθρωπική εκδήλωση, στην οποία συναντώνται εκπρόσωποι της μόδας, του αθλητισμού και των τεχνών για να γιορτάσουν και να στηρίξουν την έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. Λόγω των εντυπωσιακών looks στο κόκκινο χαλί, είναι αντίστοιχη της βραδιάς των Όσκαρ, αλλά στον κόσμο της μόδας. Το φετινό θέμα Met Gala του 2021 είναι η αμερικάνικη μόδα. 

H Nαόμι Κάμπελ στο κόκκινο χαλί τoυ Met Gala 2019.

Ο Άντριου Μπόλτον (Andrew Bolton), επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET), δήλωσε στη Vogue : «Πραγματικά πιστεύω ότι η αμερικάνικη μόδα βρίσκεται σε περίοδο αναγέννησης. Νομίζω ότι ιδίως οι νέοι σχεδιαστές, βρίσκονται στην πρωτοπορία των συζητήσεων σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ένταξη, τη βιωσιμότητα και τη συνειδητή δημιουργικότητα, πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, ίσως με εξαίρεση των Άγγλων σχεδιαστών».

H Kένταλ,Τζένερ στο κόκκινο χαλί τoυ Met Gala 2019.

Τα ονόματα των καλεσμένων δεν ανακοινώνονται δημόσια και η λίστα έχει πάντα την έγκριση της «σιδηράς κυρίας» της μόδας, Άννα Γουίντουρ. Είχε πει στο παρελθόν ότι ο μόνος καλεσμένος που δεν θα καλούσε ξανά ποτέ, είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.  Φέτος λόγω των οδηγιών για την πανδημία, στο κόκκινο χαλί θα παρευρεθούν λιγότεροι προσκεκλημένοι.

Φωτογραφίες: The Mega Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ