Από την ημέρα που η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, οι θαυμαστές τους αναρωτιούνται τι έφταιξε. Ποιες ήταν οι σχέσεις του ζευγαριού με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Σύμφωνα με μηνύματα που διέρρευσαν, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Κάρολος δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών δημοσίευσε η Daily Beast αποκαλύπτει πώς ο πεθερός της Μέγκαν Μαρκ επηρέασε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι. Ο παραλήπτης τους ήταν ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της, Τζέισον Ναφ. Στα μηνύματα η Μέγκαν Μαρκλ του εξηγούσε γιατί έγραψε στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις, πριν από τον γάμο της με τον Χάρι το 2018.

Η δικαστική διαμάχη για το γράμμα

Το επίμαχο γράμμα είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης της Μέγκαν Μαρκλ με τον εκδότη της εφημερίδας Mail On Sunday. Η ίδια υποστηρίζει στην αγωγή της ότι το έντυπο καταπάτησε τα προσωπικά της δεδομένα προχωρώντας στη δημοσίευσή του. Εκείνοι με τη σειρά τους ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν Μαρκλ ήθελε να συμβεί αυτή η διαρροή. Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με τους ίδιους, που το έγραψε με τη βοήθεια του γραφείου επικοινωνίας. Ο πατέρας της ήταν συνεπώς ελεύθερος να το δώσει στο φως της δημοσιότητας.

Στα μηνύματα που έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ στον Ναφ εξηγεί ότι αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της επειδή ο πρίγκιπας Κάρολος ασκούσε πίεση στον Χάρι. Ήθελε να τελειώνει το «δράμα». Αυτό αφορούσε και τις συνεντεύξεις που έδινε τότε ο Τόμας Μαρκλ.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων

«Καταλυτικό ρόλο για να το έκανε είχε ο πόνος που προκαλούσε στον Χ.. Ακόμα και μια βδομάδα με τον πατέρα του όπου του εξηγούσε ασταμάτητα την κατάσταση, η οικογένειά του φαίνεται να ξέχασε το πλαίσιο -και το μετέτρεψε σε “δεν μπορεί απλά να πάει να τον δει και να τον κάνει να σταματήσει;” έγραφε η Μέγκαν Μαρκλ. «Ουσιαστικά δεν καταλαβαίνουν οπότε τουλάχιστον γράφοντας ο Χ. θα μπορεί να πει στην οικογένειά του… “Του έγραψε γράμμα και συνεχίζει να το κάνει”. Κάνοντας αυτή την ενέργεια προστατεύω τον σύζυγό μου από τη συνεχή επίπληξη και ίσως να δώσει και στον πατέρα μου μια περίοδο παύσης».

Σύμφωνα με την Daily Beast, η Μέγκαν Μαρκλ συμπεριέλαβε κι ένα πρόχειρο από το γράμμα της προς τον πατέρας της στα μηνύματα που έστειλε στον Ναφ. Στην μαρτυρία του Ναφ αναφέρει ότι συμβούλεψαν τη Μέγκαν να αποκαλέσει τον Τόμας «μπαμπάκα». Αυτό θα «ηρεμούσε τα πνεύματα» στην περίπτωση που «ατυχώς θα διέρρεε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ