Ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε για τη ζωή του και την καριέρα του αλλά και για το αν θα είχε μεγαλύτερη αναγνώριση στο εξωτερικό.

Ο κωμικός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και ανέφερε αρχικά: «Χαίρομαι που γεννήθηκα στην Ελλάδα και δημιουργώ στην Ελλάδα και ο κόσμος έρχεται και απολαμβάνει αυτά που κάνω. Χαίρομαι για το ότι έρχονται και Έλληνες του εξωτερικού και με βλέπουν τα καλοκαίρια και τον χειμώνα στις παραστάσεις που κάνω. Έχω πάρει τόση αγάπη από τον κόσμο που δεν μου έλειψε το κάτι παραπάνω να πω “πω πω να ήμουν στο εξωτερικό”.

Στην πρεμιέρα πάντα έχω άγχος, και κάθε μέρα έχω άγχος, μέχρι να πάρω το πρώτο χειροκρότημα. Κάνω μόνο τον σταυρό μου πριν από την παράσταση. Με το που βγαίνω και ακούω το πρώτο γέλιο, το πρώτο χειροκρότημα, χαλαρώνω, μετά άσε με ώρες ατελείωτες να παίζω», είπε ο Μάρκος Σεφερλής.

«Με την σύζυγό μου δεν είμαστε στο ίδιο καμαρίνι, είμαστε συνάδελφοι. Η Έλενα έχει τον δικό της χώρο, να βαφτεί, να ακούσει μουσική. Εγώ έχω το δικό μου καμαρίνι, την κοπέλα που με βάφει.

Βγαίνοντας στην σκηνή περνάω από το καμαρίνι της Έλενας. Βγαίνει μου δίνει ένα φιλί και μετά βγαίνω. Μιλάμε, έρχεται στο καμαρίνι μου, κάνουμε την πλάκα μας. Κάνω παρατηρήσεις σε όλους τους ηθοποιούς μεταξύ αυτών και στην Έλενα. Δεν αλλάζει κάτι. Μου λέει πως είμαι πιο αυστηρός μαζί της αλλά έχω πιο πολλές απαιτήσεις από εκείνη», συμπλήρωσε για τη Έλενα Τσαβαλιά.

Η νέα του παράσταση «20 χρόνια Δελφινάριο»

«Ήθελα να τιμήσω τα 20 χρόνια που είμαι στο Δελφινάριο, τον κόσμο που έρχεται στο Δελφινάριο και θέλω να κάνω ένα πάρτι, με όλον αυτόν τον κόσμο και να δημιουργήσουμε πράγματα. Έχει επίκαιρα πράγματα η νέα παράσταση, αλλά και επανεμφάνιση τύπων που είχα ενσαρκώσει παλαιότερα στο Δελφινάριο. Έκανα ένα γκάλοπ στο ίντερνετ για το τι θέλει να δει ο κόσμος να ξανακάνω. Χιλιάδες μηνύματα, είναι πρώτοι ο Αστυνόμος Τέντζερης που πήγε στο Πάμε Πακέτο και τώρα πάνε στις Αλήθειες με τη Ζήνα, ζήτησαν τη Στιγμή της ηλίθιας».

«Δεν με νοιάζει αν ακούσω κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί δεν κάνω κάτι κακό. Δεν έχω ενοχή για αυτό που κάνω. Κάνω αναπαράσταση της πραγματικότητας, αυτό είναι και το θέατρο. Δεν επινοώ τις φιγούρες που ενσαρκώνω, τις βλέπω. Θα ακούσουμε Κασσελάκη, δεν θα δούμε. Δεν έχω πάρει ένα ευρώ από κυβέρνηση ενώ κάποιοι είναι εξαρτημένοι από κάποιες κυβερνήσεις.

Τον Κασσελάκη δεν θα τον κάνω, γιατί δεν έχω κάποιον λόγο να τον κάνω, τα έχει κάνει όλα μόνος του, δεν χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ, δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις.

Κάνω αναφορές στους πολιτικούς. Κάνω και τον Καραγκιόζη που μού τον ζήτησαν και περνάει όλη την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και κάνω ένα πολύ συγκινητικό μονόλογο με το Κολλητήρι που καταλήγει στη σχέση του γονιού με το παιδί. Επέλεξα τον Καραγκιόζη που θα πει όλα αυτά τα πράγματα, είναι ένας λαϊκός ήρωας.

Μάρκος Σεφερλής – Έλενα Τσαβαλιά: Ο γιος τους έγινε 20 ετών! Οι ευχές και η φωτογραφία του μωρό και σήμερα!

Δεν βγαίνω να κάνω τον έξυπνο, δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα, όλα είναι λόγια ψυχής. Αυτή είναι η διαφορά με άλλους που κάνουν σάτιρα και βγαίνουν να κάνουν κήρυγμα. Πάντα συγκινούμουν αλλά με έχει αλλάξει ο ερχομός του γιου μου, με έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά τον κόσμο».

Η επαγγελματική του πορεία και οι δυσκολίες

«Καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου, υπήρχαν στιγμές που πόνεσα, που έγινα πιο δυνατός και ξανασηκώθηκα. Τα πρώτα χρόνια του Δελφιναρίου τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα ήθελα, πιέστηκα και εγώ και η Έλενα, και ο γιος μας ο Χάρης. Ήταν βουνό όχι λόφος. Τα καταφέραμε όμως. Είμαι καλλιτέχνης και όχι επιχειρηματικό μυαλό. Η Έλενα γνωρίζει πως αν μου μπει κάτι στο κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξεις γνώμη. Δεν είμαι επιχειρηματίας, κάνω τον επιχειρηματία γιατί κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό που έχω στο μυαλό μου. δεν είναι στόχος μου η Επίδαυρος, αλλά το κοινό με θέλει στην Επίδαυρο. Μου έχουν πει ότι είμαι ο «τελευταίος Αριστοφανικός».

Στην Επίδαυρο δεν πας έτσι. Πρέπει να εγκριθείς κτλ. Αν με καλούσαν θα πήγαινα. Δεν σημαίνει κάτι αν πας ή δεν πας στην Επίδαυρο. Πιστεύω θα ερχόταν πολύς κόσμος και πολλές οικογένειες, που δεν έχουν πάει στην Επίδαυρο, να το κάνουν σαν εκδρομή. Δεν ξυπνάω με αυτόν τον πόθο αλλά θα ήθελα να το κάνω», είπε ο Μάρκος Σεφερλής.

«Έναν άνθρωπο θα ήθελα να συναντήσω και το έχω ξαναπεί, τον έχω μελετήσει και πάρα πολύ, και αυτός είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν. Πολλά από αυτά που κάνω με το σώμα μου που γελούν τα παιδιά, το έχω πάρει από τον Τσάπλιν. Έχει αφήσει τεράστιο έργο χωρίς καν να μιλάει. Ήταν πολύ συγκινητικός, θα ήθελα να του μοιάσω και να τον έχω γνωρίσει».

Διαβάστε επίσης:

Μάρκος Σεφερλής για Έλενα Τσαβαλιά: «Όταν γνωριστήκαμε ήμασταν και οι δύο παντρεμένοι»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ