Η Μαρία Ηλιάκη αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους κάποιες σκέψεις της αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια στους followers της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πιάνει τον εαυτό της κάποιες μέρες να φλερτάρει με τη θλίψη.

Η παρουσιάστρια, αποφάσισε μάλιστα να χρησιμοποιήσει και πάλι έναν τον τρόπο που είχε μάθει παλαιότερα, ώστε να νιώθει καλύτερο. Θα ξεκινήσει και πάλι να χρησιμοποιεί το «τετράδιο των θαυμάτων». Ένα τετράδιο, μέσα στο οποίο γράφει καθημερινά τις μικρές χαρούμενες στιγμές που ζει.

«Τα πράγματα έχουν ως εξής. Πιάνω τον εαυτό μου κάποιες μέρες να φλερτάρει -δε μου αρέσει η λέξη κατάθλιψη γιατί είναι κάτι σοβαρό- με τη μεγάλη θλίψη. Θλίψη να το πω; Αγωνία να το πω; Φόβο να το πω; Ούτε ο φόβος μου αρέσει ως λέξη. Γενικώς, κάπως να μην είμαι καλά κάποιες μέρες. Αποφάσισα, λοιπόν, μετά από 5-6 χρόνια, να ξαναρχίσω το τετράδιο των θαυμάτων, γιατί κάπως πρέπει να βάλω τον εαυτό μου να εστιάσει στα θετικά.

Γιατί όπου και να γυρίσω, όπου και να διαβάσω, κάτι άσχημο γίνεται. Αυτό, λοιπόν, είναι το βιβλίο των θαυμάτων. Σας το προτείνω να το ξεκινήσετε κι εσείς μπας και σωθούμε. Εκεί, γράφεις κάθε μέρα τα καλά που σου συμβαίνουν. Δε χρειάζεται να είναι ας πούμε ”Κέρδισα το λόττο ή βρήκα τον άντρα των ονείρων μου” ή γενικά μεγάλα πράγματα. Ξεκινάς από τα πολύ μικρά.

”Σήμερα ξύπνησα και έφτιαξα έναν τέλειο καφέ. Σήμερα ξύπνησα, παρατήρησα τον ήλιο και αισθάνθηκα όμορφα. Με κοίταξε το μωρό μου και μου χαμογέλασε. Πήγα για καφέ με μία φίλη μου και περάσαμε όμορφα”.

Πράγματα πολύ απλά και καθημερινά για να φτάσουμε μετά στα μεγάλα. Οπότε, αυτό σε βοηθάει να εστιάσεις στα καλά, στα μικρά, μικρά καλά και τα μικρά, μικρά, μικρά μετά θα γίνουν πολλά, πολλά, πολλά και μεγάλα, μεγάλα, μεγάλα, γιατί αλλιώς δε βγαίνει» είπε μεταξύ άλλων για την ψυχολογική της κατάσταση, στα stories της η Μαρία Ηλιάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ