Μια ανάρτηση σχετικά με τα όσα συνέβησαν με τον Απόστολο Λύτρα και τη σύζυγό του έκανε η Μαρία Μπακοδήμου στο Instagram account της.

Η παρουσιάστρια με αφορμή σχόλια από άντρες οι οποίοι είπαν πώς γίνεται μια τόσο δυνατή γυναίκα να μην μπόρεσε να καταγγείλει τον σύζυγό της, και τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν ο γιατρός, είπε χαρακηριστικά:

«Δεν μπορείτε να κρίνετε το θύμα. Δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα θύμα. Δεν έχετε έρθει ποτέ στη θέση της, δεν ξέρετε πως είναι να είσαι γυναίκα.

Δεν ξέρετε πως είναι να νιώσεις τον φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα, ενδεχομένως αυτό και να το ξέρετε, αλλά από έναν κακοποιητικό σύντροφο.

Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας του να περπατήσει μόνη της νύχτα σε έναν δρόμο, τον φόβο του να παρκάρει έξω από το σπίτι της ή λίγο πιο πέρα και να περπατήσει για να μπει στο σπίτι. Τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτόν τον φόβο δεν τον έχετε νιώσει, γι΄αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας», είπε μεταξύ άλλων.

Την ανάρτησή της αυτή η Μαρία Μπακοδήμου την ανέβασε στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι άντρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα. Πόσο η βία εναντίον της μπορεί να την αδρανοποιήσει. Ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού υπάρχει αυτό που λέγεται freeze mechanism και το θύμα παραλύει από τον φόβο, αδρανοποιείται και δεν αντιστέκεται. Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι ενσυναισθηση όχι κριτική».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Μπακοδήμου για Φώτη Σεργουλόπουλο: «Όταν παίρνεις αποστάσεις είναι δύσκολο να βρεθείς ξανά στο ίδιο σημείο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ