Στην Καβάλα πέρασαν το τριήμερο η Μάρα Ζαχαρέα με τον σύζυγό της Θοδωρή Ρουσόπουλο καλεσμένοι του καλού τους φίλου και βουλευτή βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος κατάγεται από την όμορφη πόλη της ανατολικής Μακεδονίας. Στη συντροφιά τους η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος που έκαναν επίσης μία παύση από τις καθημερινές απαιτήσεις των εκπομπών τους.

«Σχολική εκδρομή» στην Καβάλα… Όπως παλιά. Δέκα άτομα με πουλμανάκι.. Γέλια, κέφι και ωραίες συζητήσεις. Μια εκδρομή στη Βόρειο Ελλάδα, σε τόπους με ομορφιά και ιστορία με ανθρώπους απλούς, ζεστούς και φιλόξενους. Ευχαριστούμε για την οργάνωση τον «καβαλιώτη» Δημήτρη Καιρίδη», έγραψε σε σχετική ανάρτησή της η Μάρα Ζαχαρέα συστήνοντάς μας την εκδρομική της παρέα.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Δημήτρης Καιρίδης με τη σύζυγό του, η Τζούλια Τσέτη και ο Νίκος Ευαγγελάτος ανάμεσα στην παρέα στην Καβάλα.

Φωτογραφίες από το ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα δημοσίευσε και η Τατιάνα Στεφανίδου δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων τον οποίο επισκέφθηκαν.

«Καλημέρα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β´ τους έδωσε το όνομα του, εδώ έχασαν τη μάχη και αυτοκτόνησαν οι Ρωμαίοι στρατηγοί Βρούτος και Κάσσιος, εδώ ιδρύθηκε και η πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης από τον Απόστολο Παύλο. Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, λίγο έξω από την Καβάλα, που αξίζει να επισκεφτείτε».

Επιπλέον η δημοσιογράφος μας έδειξε φωτογραφίες και από το ιστορικό Ιμαρέτ επισημαίνοντας την ιστορία του.

«To ξενοδοχείο #imarethotel είναι ένα ιστορικό μνημείο που ξεκίνησε να χτίζεται το 1813 και ολοκληρώθηκε το 1840 με έξοδα του Οθωμανού στρατηγού Μωχάμετ Άλι στην #καβαλα
Αργότερα προστέθηκαν τα γραφεία διοίκησης δίπλα στο οικοτροφείο και την ιερατική σχολή. Η Καβάλα οφείλει αυτό το κόσμημα στην Άννα Μισσιριάν που το 1990 γοητευμένη από την ιστορία του ετοιμόρροπου τότε κτιρίου, πάλεψε έξι χρόνια με τον οργανισμό βακουφίων Αιγύπτου, στον οποίο ανήκει το κτίριο, προκειμένου να το αναστηλώσει, φωτίζοντας ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», ανέφερε η Τατιάνα Στεφανίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ