Ο Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Οδός Ζαρίφη 2» και μίλησε για τις επαγγελματικές συνεργασίες του αλλά και για την εφηβεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Αυτό που μου έχει μείνει στην καρδιά είναι το επόμενο! Υπάρχουν σχέδια για δύο – τρία επόμενα αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο.

Το ένα είναι μια απόπειρα μεταφοράς στον κινηματογράφο κάποιων θεμάτων της αρχαίας Ελλάδας. Το άλλο είναι αστυνομικό, αυτοτελείς ιστορίες που στοχεύουν να παρουσιάσουν τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, την ενδοοικογενειακή βία, την παιδική πορνογραφία κ.ά. Το έγκλημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Όχι να αντιγράψουμε την πραγματικότητα αλλά φανταστικές ιστορίες.

Έχω συνεργαστεί με 5-6 χιλιάδες ηθοποιούς και είχα 2 δύσκολες συνεργασίες, ένας άντρας και μια γυναίκα. Σε αυτή την περίπτωση κάνω τη δουλειά μου.

Αυτό που με συγκλονίζει και με πραγματικά με καταλύει είναι η εφηβική βία και δεν είναι απλώς το bullying. Βλέπεις ότι τα παιδιά να χτυπάνε τα άλλα με επαγγελματικό τρόπο. Τι είδους παιδεία έχουμε που δεν σταματάει αυτά τα φαινόμενα, που επιτρέπει να δημιουργούνται τέτοια παιδιά. Τι συμβαίνει με το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με την οικογένεια; Όσο η παιδεία εξακολουθεί να είναι απομνημονευτική χωρίς κριτική, τα παιδιά που δεν μπορούν να μάθουν απ’ έξω αποβάλλονται από το σύστημα και πάνε να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους με αυτόν τον τρόπο.

Όταν εγκατασταθήκαμε στο Πόρτο Ράφτη ο δρόμος που μένουμε δεν είχε όνομα και κατέθεσαν πρόταση στον Δήμο να ονομαστεί οδός Ηθών και έγινε».

Διαβάστε επίσης: Μανούσος Μανουσάκης – Τι λέει στο okmag για τον θάνατο του ξαδέλφου του, Αίαντα Μανθόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ