Στο πλατό του Πάμε Δανάη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/6) ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την καριέρα και τη ζωή του, αλλά και την πορεία του παράλληλα με τους σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

«Κάποια πράγματα είναι γραμμένα στη ζωή, το έχω ξαναπεί, είναι καρμικά. Ήταν γραμμένο σε μένα δίπλα από το σπίτι μου να χτιστεί ένα θερινό σινεμά. Αυτό καθόρισε τα πάντα στη ζωή μου. Ήμουν 4 ετών όταν χτίστηκε αυτό το σινεμά και εγώ όλα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα σκαρφαλωμένος στον μαντρότοιχο αυτού του σινεμά. Τα ταξίδια μου ξεκίνησαν από τότε στο πανί της μεγάλης οθόνης. Εγώ πρόλαβα τους σταρ εκείνης της περιόδου στο θέατρο», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Στην Αλίκη χρωστάω πολλά»

«Ξεκινώντας εγώ στο θέατρο σε ηλικία 17 ετών, είχα μια απέραντη αγάπη για όλους αυτούς τους ηθοποιούς και έναν απέραντο σεβασμό. Αυτόν τον σεβασμό τον είδαν από την αρχή σε μένα, ήμουν από τα καλά παιδιά του θεάτρου, δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα.

Λίγο αργότερα όταν η Αλίκη είδε σε μένα, γιατί σε εκείνη χρωστάω πολλά πράγματα, ότι γράφω καλά, εκεί ξεκίνησε η ιδέα και μου είπε ότι θέλει εγώ να κάνω την πρώτη φωτοβιογραφία της. Έτσι ξεκίνησε», συμπλήρωσε.

«Στο θέατρο απέκτησα οικογένεια»

«Στο θέατρο μέσα, εγώ απέκτησα οικογένεια, τους αγαπώ. Κάθε φορά που τελειώνει μία σεζόν με πιάνουν τα κλάματα και καταλαβαίνω πως για τους άλλους οι φιλίες του θεάτρου είναι της μίας σεζόν. Αυτό με πλήγωνε πάντα εμένα. Είχα έναν συναισθηματισμό με τους ανθρώπους».

Κλείνοντας, ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε στη δημιουργία του μουσείου του ελληνικού κινηματογράφου στις παλιές εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Θα είναι με προσωπικά αντικείμενα, με κέρινα ομοιότητα, με ολογράμματα, με το υλικό τους όλο. Οι νέες γενιές θα μάθουν ποιοι ήταν όλοι οι σπουδαίοι ηθοποιοί ου πέρασαν και σημάδεψαν τις ζωές μας».

«Αυτό που δε θα ξεχάσω από την Αλίκη, ήταν που μου είχε πει “πρόσεξε στη ζωή σου, δε θα κάνεις παρέα ποτέ με μίζερους ανθρώπους γιατί στους 9 μίζερους, ο 10ος θα είσαι εσύ”», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Δελαπόρτας: «Στην κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου έγιναν πράγματα που με στεναχώρησαν πολύ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ