Ένα νέο βίντεο ανέβασε στο YouTube η Μαίρη Συνατσάκη. Η influener και παρουσιάστρια μοιράζεται για ακόμη μια φορά τις σκέψεις της με τους followers της.

Τώρα, η μητέρα της 6 μηνών Ολίβιας θέλησε να μιλήσει για ένα θέμα που ταλανίζει πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει το θαύμα της μητρότητας.

Μιλάμε για την επιλόχειο κατάθλιψη. Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως δεν σταμάτησε να κάνει ψυχοθεραπεία και το τελευταίο διάστημα κάνει συνεδρίες με τον ψυχολόγο, αφού σταμάτησε να τις κάνει online.

«Μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες»

«Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος που είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα baby blues. Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη», είπε η Μαίρη Συνατσάκη.

Και πρόσθεσε: «Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα baby blues είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει».

Τέλος, η Μαίρη Συνατσάκη τόνισε: «Είχα πει τότε στο Instagram ότι με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει και τότε στους δικούς μου ανθρώπους για να το ξέρουν γιατί με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ